Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Εντατικοποιούνται οι υγειονομικοί έλεγχοι ενόψει Πάσχα

Αναλυτικότερα

Την αναγκαιότητα εντατικοποίησης των υγειονομικών ελέγχων, ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα και της έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου, υπενθυμίζει με εγκύκλιό του προς τις Περιφέρειες ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος.


Στην εγκύκλιο, επισημαίνεται η βαρύτητα η οποία πρέπει να δίδεται στον έλεγχο όλων των εγκαταστάσεων παροχής υπηρεσιών και ειδικότερα στον έλεγχο όλων των εγκαταστάσεων παραγωγής, διάθεσης, διανομής κυρίως των ευαλλοίωτων τροφίμων για την αποφυγή τροφιμογενών νοσημάτων , καθώς και στην εφαρμογή των κανόνων ορθής υγιεινής πρακτικής. Επιπρόσθετα τονίζεται, η αναγκαιότητα εφαρμογής της ισχύουσας αντικαπνιστικής νομοθεσίας από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.


Αναλυτικότερα σύμφωνα με την Εγκύκλιο πρέπει να δοθεί προτεραιότητα


-Στην τήρηση και πιστή εφαρμογή των διαδικασιών για τον καθαρισμό και την απολύμανση


-Στον ενδελεχή υγειονομικό έλεγχο για την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών:


των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως υπεραγορές τροφίμων, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, κάβες, των επιχειρήσεων παρασκευής και προσφοράς γεύματος με διανομή κατ’οίκον ή κατανάλωσης εκτός του καταστήματος.


στις υπαίθριες – λαϊκές αγορές, στα οχήματα μεταφοράς τροφίμων και ποτών κλπ.

στις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών π.χ. κομμωτήρια

των πτηνοκτηνοτροφικών μονάδων προκειμένου να μην δημιουργηθούν τυχόν προβλήματα υγειονομικού χαρακτήρα από την αυξημένη ζήτηση και τυχόν ανεξέλεγκτη

διακίνηση και διάθεση σφαγίων ζών και γενικότερα σε όλες τις εγκαταστάσεις παραγωγής, διάθεσης, διανομής κυρίως ευαλλοίωτων τροφίμων για την αποφυγή τροφιμογενών νοσημάτων.

Λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο μετάδοσης του ιού SARS COV-2 κρίνεται απαραίτητο να υπάρχει καλός αερισμός των χώρων.


Σε κάθε περίπτωση να τηρούνται και να εξασφαλίζονται τα εξής:

Περιορισμός του αριθμού των παρευρισκομένων σε κλειστούς χώρους και μείωση διάρκειας της παραμονής τους.

Φυσική απόσταση των ατόμων μεταξύ τους τουλάχιστον 1,5-2 μ.

Υγιεινή των χεριών.

Προστατευτική μάσκα προσώπου.

Αναπνευστική Υγιεινή (βήχας–πτέρνισμα με κάλυψη του στόματος-μύτης με χαρτομάνδηλο ή με το χέρι στο ύψος του αγκώνα ).

Απομάκρυνση όσων έχουν συμπτώματα υποψίας λοίμωξης covid-19 και έλεγχός τους

Kαλός αερισμός με φρέσκο αέρα για όσο τον δυνατόν περισσότερο και τακτικότερα γίνεται.


1 σχόλιο:

  1. που μπορούμε να καταγγείλουμε ανθρώπους που παραβιάζουν τους κανόνες και βάζουν σε κίνδυνο διπλανούς τους? στο σπίτι τους μπορουν να κάνουν ότι θέλουν αλλά όσο μπορούμε θα τις κυνηγήσουμε τέτοιες περιπτώσεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365