Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Μεγάλη Παρασκευή: Τι ώρα και πώς θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου

Οι ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής θα πραγματοποιηθούν στις 18:00

Υπό το πρίσμα των μέτρων του κορονοϊού θα πραγματοποιηθεί σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, το προσκύνημα αλλά και η περιφορά του Επιταφίου.


Οι ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής θα πραγματοποιηθούν στις 18:00 το απόγευμα, ενώ η περιφορά των Επιταφίων θα πραγματοποιηθεί γύρω από τους ναούς στις 20:00 χωρίς τους πιστούς να ακολουθούν,καθώς η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 22:00.


Τα μέτρα ειδικά για την περιφορά του Επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή, είναι τα ακόλουθα:


η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών


το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού

τήρηση προστασίας όπως αποστάσεις, υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας κτλ.

Τα μέτρα στις εκκλησίες

Γενικότερα, για την ομαλή λειτουργία των εκκλησιών καθ' όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, ισχύουν τα εξής:


ένα άτομο ανά 25 τετραγωνικά με επαρκή αερισμό των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση μάσκας.

στους εξωτερικούς χώρους των ναών, ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά και πάντα με την τήρηση των κανόνων υγιεινής.


Για τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας, τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό που θα βρίσκεται εντός του ναού είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test.

4 σχόλια:

  1. ντυμένοι ψεύτικά δεν αγγίζεις το Χριστό.Περισσότερη ταπεινότητα και λιγότερο μίσος. Δώσε και το άλλο μάγουλο έλεγε ο Χριστός κι εμείς ούτε να το διανοηθούμε μπορουμε αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ''γραμματείς και φαρισαίοι '' Το βράδυ αμαρτωλοί και το πρωί Εκκλησία ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια ερώτηση ήρεμη: τους Ιεχωβάδες τους μισούμε? τους κυνηγάμε? Δηλώνουν κι αυτοί Χριστιανοί .Επιτρέπεται σε Μουσουλμάνους ποδοσφαιριστες να είναι άνετοι κι εμεις κυνηγάμε πχ τους Ιεχωβάδες ...ή άλλες μορφές του Χριστιανισμού...Κατά τα άλλα αγάπη προς τον Πλησίον... (ή μήπως επιλεκτικά?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365