Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Δείτε τις ανακοινώσεις Χαρδαλιά για το Πάσχα - Τι ισχύει για την Π.Ε. Πέλλας

Οι νέες ανακοινώσεις

Kάθε Παρασκευή, ο Νίκος Χαρδαλιάς ενημερώνει ζωντανά για το πώς «κινείται» στην χώρα μας ο κορονοϊός. Μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά, ως συνήθως, οι καθηγητές Παπαευαγγέλου και Μαγιορκίνης, αλλά και ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.


Για σταθερή πορεία αποκλιμάκωσης των κρουσμάτων και μείωση των νέων κρουσμάτων στο 10% μίλησε η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου. 


Κάλεσε τους πολίτες να μην επαναπαύονται καθώς η μισή Ελλάδα όπως είπε είναι στο βαθύ κόκκινο. Είπε ακόμα ότι ο αριθμός των ασθενών που αποσωληνώνονται είναι πλέον μεγαλύτερος από αυτούς που διασωληνώνονται και η πληρότητα των ΜΕΘ στην Επικράτεια είναι στο 87%. Απηύθυνε για ακόμα μια φορά έκκληση στους πολίτες ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους να προσέλθουν να εμβολιαστούν. 


Η κα Παπαευαγγέλου τόνισε ότι η όποια χαλάρωσης θα επιβαρύνει και πάλι το επιδημιολογικό φορτίο. Εξήγησε γιατί αρνήθηκαν τις υπερτοπικές μετακινήσεις αφού το επιδημιολογικό φορτίο είναι πολύ μεγάλο στα αστικά κέντρα. 


Διπλή μάσκα στις εκκλησίες

«Δεν πρέπει να μεταφέρουμε τον ιό από τις πόλεις στα χωριά μας», τόνισε χαρακτηριστικά και κάλεσε τους πιστούς τις ημέρες του Πάσχα να μένουν καλύτερα στον προαύλιο χώρο των εκκλησιών, να κρατούν τις αποστάσεις και να φορούν διπλή μάσκα. 


Self test σε όλο το Δημόσιο

Ο κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι από την Δευτέρα 26 Απριλίου η υποχρέωση self test επεκτείνεται σε όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο. Σε αυτά περιλαμβάνονται και οι κληρικοί και οι ιεροψάλτες όλων των θρησκειών.


Θα διατεθούν δυο τεστ για την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα της διακαινισίμου. 


Πως θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες 

Ένα άτομο ανα 25 τμ. 


Στους εξωτερικούς χώρους είναι ένα άτομο ανα 10 τ.μ.


Υποχρεωτική η διπλή μάσκα για τους πιστούς 


Για την Μεγάλη Παρασκευή: Περιφορά μόνο στο προαύλιο χωρίς πιστούς 


Προσκήνυμα επιταφίου εκτός του ναού


Απαγορεύονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις 


Από αύριο ανοίγουν mall και εκπτωτικά χωριά

Από αύριο, Σάββατο 24 Απριλίου, θα λειτουργήσουν με τη διαδικασία καθορισμού ραντεβού για αγορά εντός καταστήματος (click inside) οι εμπορικές επιχειρήσεις στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Κοζάνης, καθώς και τα εμπορικά κέντρα και εκπτωτικά χωριά, με την ίδια μέθοδο, σε όλη την επικράτεια. Επίσης, από αύριο, Σάββατο 24 Απριλίου στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου επαναλειτουργούν και οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών αισθητικής.


Ο μέγιστος αριθμός είναι ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. Στα εκπτωτικά χωριά είναι ένας πελάτης ανά 10 τ.μ.


Στα εμπορικά κέντρα δεν επιτρέπεται η λειτουργία της εστίασης σε εμπορικά κέντρα και εκπτωτικά χωριά. 


Για τα δυο self test για τους εργαζόμενους το ένα μόνο θα πληρώνει το κράτος. 


Τι ισχύει στην Πέλλα


Η Π.Ε. Πέλλας παραμείνει στις περιοχές με βαθύ κόκκινο καθεστώς στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και ισχύει ότι μέχρι σήμερα, συν ότι λειτουργούν οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών αισθητικής


Πως θα λειτουργήσει η εστίαση

Ξεκινάει στις 3 Μαΐου η λειτουργικά των επιχειρήσεων εστίασης, μόνο στους εξωτερικούς χώρους και με υποχρεωτική πραγματοποίηση διαγνωστικού τεστ δυο φορές την εβδομάδα για όλο το προσωπικό. Και εδώ μόνο το ένα self test βαρύνει το κράτος.


Συγκεκριμένα η απόφαση αφορά τις επιχειρήσεις που λειτουργούν με τον ΚΑΔ 56.10, υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο/ΚΑΔ 56.30.10.03, υπηρεσίες που παρέχονται από καφενείο χωρίς τεχνικά και μηχανικά παιχνίδια/ΚΑΔ 56.30.10.06, υπηρεσίες καφετέριας/ΚΑΔ 56.30.10.07, υπηρεσίες που παρέχονται από παραδοσιακό καφενείο/ΚΑΔ 56.30.10.14.


Σύμφωνα με την απόφαση, επιτρέπεται μέχρι 6 άτομα ανά τραπέζι, επιτρέπονται η παρουσία μόνο καθήμενων πελατών, πρέπει να γίνεται απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια, είναι υποχρεωτική η τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι, είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας από το προσωπικό αλλά και από τους πελάτες που είναι σε αναμονή (ισχυρή σύσταση για τους καθήμενους πελάτες στα τραπεζοκαθίσματα ή στο μπαρ).


Οι αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων σύμφωνα με τη διάταξη (90 cm – 1,2 m- 1,8m), επιτρέπεται η χρήση του μπαρ από τους πελάτες με τη χρήση δύο σκαμπό μαζί. Η επόμενη δυάδα θα βρίσκεται σε απόσταση 1,5 μέτρου.


Κλειστά θα παραμένουν οι επιχειρήσεις από 11 τη νύχτα μέχρι 5 το πρωί αλλά εξαιρούνται οι υπηρεσίες ντελίβερι με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ. Οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν, όταν τους ζητηθεί στον έλεγχο θα πρέπει να φαίνεται από το TAXIS, ότι ο ΚΑΔ αποτελεί κυρία δραστηριότητα πριν την 1η Μαρτίου 2020.


Παραμένουν σε αναστολή οι επιχειρήσεις που έχουν ΚΑΔ 5621 και 5630 και οι οκταψήφιοι αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365