Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Τι αλλάζει από σήμερα στο λιανεμπόριο, ποια πολυκαταστήματα ανοίγουν

Τι αλλάζει με τα όρια των πελατών

Σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία του λιανεμπορίου, με συγκεκριμένη κατηγορία μεγάλων καταστημάτων να παίρνει το «πράσινο φως», φέρνουν από σήμερα οι νέοι κανονισμοί.


Οι τελευταίες αποφάσεις των ειδικών για το λιανεμπόριο έδωσαν τη δυνατότητα να ανοίξουν σήμερα, με μια εβδομάδα καθυστέρηση, τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα.


Υπενθυμίζεται ότι τα ψώνια στα καταστήματα του λιανεμπορίου γίνεται με click inside, με την προϋπόθεση να έχει προηγηθεί ραντεβού. Επιπλέον, παραμένει η δυνατότητα για click away, δηλαδή την παραλαβή προϊόντος και πληρωμή εκτός του καταστήματος.


Λιανεμπόριο: Τι αλλάζει με τα όρια των πελατών

Με τα νέα μέτρα, ωστόσο, ανοίγουν και μεγάλα εμπορικά καταστήματα όπως το Attica, τα IKEA (click inside από 13/4 στα καταστήματα ΙΚΕΑ Αεροδρόμιο, ΙΚΕΑ Κηφισός, ΙΚΕΑ Θεσσαλία & ΙΚΕΑ Ιωάννινα / click away στη Θεσσαλονίκη) και τα Jumbo. Το σημείο - κλειδί, ώστε να ανοίξουν αυτά τα καταστήματα, ήταν η αλλαγή στους αριθμούς καταναλωτών που θα μπορούν να βρίσκονται εντός του χώρου.


Πλέον, με την άρση του ορίου των 20 ατόμων -ένα μέτρο που κρίθηκε ως ασύμφορο από μεγάλες αλυσίδες- για το click inside, ισχύουν οι εξής περιορισμοί και αναλογία πελατών ανά τ.μ. για το λιανεμπόριο:


για επιφάνειες καταστημάτων έως 500 τ.μ.: 1 άτομο ανά 25 τ.μ.

για επιφάνειες άνω των 500 τ.μ.: για κάθε 100 τ.μ. πλέον των 500 τ.μ., επιτρέπεται επιπλέον ένας πελάτης.

Να σημειωθεί ότι τα εμπορικά κέντρα (malls) εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά. Η μετακίνηση των καταναλωτών στα καταστήματα του λιανεμπορίου γίνεται με την αποστολή μηνύματος SMS στο 13032.


Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365