Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Δολοφονία Καραϊβάζ: Στα χέρια της αστυνομίας βίντεο με τις κινήσεις των δραστών

Από τις κινήσεις τους, σύμφωνα με τις πληροφορίες, φαίνεται πως κάποιος τους ενημερώνει πως πλησιάζει το όχημα του δημοσιογράφου

Οι αρχές ανακοίνωσαν οτι έχουν στη διάθεση τους βίντεο όπου φαίνονται οι κινήσεις των δραστών της δολοφονίας του αστυνομικού ρεπόρτερ Γιώργου Καραϊβάζ.


Όπως μετέδωσε πριν λίγο ο Alpha, το βίντεο έχει καταγράψει τους δύο δράστες πάνω στη μηχανή, περίπου 300 μέτρα από το σημείο της επίθεσης. Από τις κινήσεις τους, σύμφωνα με τις πληροφορίες, φαίνεται πως κάποιος τους ενημερώνει πως πλησιάζει το όχημα του δημοσιογράφου.


Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για βίντεο από το πως προσέγγισαν το θύμα οι δολοφόνοι του αλλά και πως διέφυγαν τελικά. Οι αρχές αναζητούν επιπλέον υλικό για να ανοίξουν τον κύκλο της έρευνας και να διαπιστώσουν όχι μόνο πως έφτασαν στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης οι δράστες, αλλά και ποια ήταν η πορεία διαφυγής που ακολούθησαν, καθώς και το εάν άλλαξαν όχημα διαφυγής.


Το βίντεο προέρχεται από κάμερα ασφαλείας σπιτιού.


H αστυνομία φαίνεται να γνωρίζει τη διαδρομή που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να διαφύγουν, μετά την δολοφονία.


Όπως όλα δείχνουν η διαφυγή έγινε μέσω της οδού Γρανικού και από την οδό Παπανδρέου κατευθύνθηκαν προς το Άνω Καλαμάκι.


Σύμφωνα πάντως με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι εκτελεστές φαίνεται πως είχαν σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια το καρτέρι θανάτου, παρακολουθώντας το καθημερινό πρόγραμμα του δημοσιογράφου.


Συγκεκριμένα, τα βίντεο δείχνουν τους δράστες πάνω στη μηχανή χαμηλού κυβισμού. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη καθώς με αυτά τα βίντεο μπορεί να υπάρξει ταυτοποίηση του οχήματος από τον αριθμό της πινακίδας του, παρότι θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως η πινακίδα είναι πλαστή.


Σοκ από την ιατροδικαστική εξέταση, τον γάζωσαν με 10 σφαίρες

Συνολικά δέκα σφαίρες βρέθηκαν στο σώμα του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, ο οποίος δολοφονήθηκε την Παρασκευή έξω από το σπίτι στον Άλιμο.


Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το ιατροδικαστικό πόρισμα αναφέρει ότι δύο εξ αυτών ήταν στο κεφάλι του δημοσιογράφου. Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα νεκροτομής ο δημοσιογράφος φέρει δύο τραύματα κεφάλι, ένα στον λαιμό, έξι στον θώρακα και ένα αμυντικό τραύμα στη παλάμη που προέρχεται από την αυθόρμητη προσπάθειά του να να προστατευτεί.


Δολοφονία Καραϊβάζ: «Καθαρό» το όπλο με το οποίο τον σκότωσαν -Τι έδειξε η βαλλιστική εξέταση


Σύμφωνα με πληροφορίες, η βαλλιστική έρευνα έδειξε ότι το 9αρι όπλο που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να τον εκτελέσουν ήταν «καθαρό», δηλαδή δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποια άλλη έκνομη ενέργεια.

 

Οι αρχές εξετάζουν ως επικρατέστερο σενάριο αυτό της μαφιόζικης επίθεσης, έχοντας αποκλείσει εξ αρχής το χτύπημα να ήταν τρομοκρατική ενέργεια.


Στο «μικροσκόπιο των Αρχών βίντεο και κινητά»

«Πρόκειται για οργανωμένη εκτέλεση από επαγγελματίες δολοφόνους», εκτιμούν τα στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που ερευνούν την εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, το μεσημέρι της Παρασκευής. Οι αστυνομικοί ελέγχους το υλικό προκειμένου να εντοπιστούν στοιχεία που θα δείχνουν τόσο την είσοδο των δραστών στο σημείο, όσο και πως διέφυγαν απ’ αυτό.


Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, έχουν εντοπιστεί ορισμένα στοιχεία στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στο κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε ο Καραϊβάζ στην οικία και στη δουλειά του.


Όλα τα νεότερα μετέφερε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνάντηση που είχε νωρίτερα μαζί του στο Μέγαρο Μαξίμου και δεν είναι τυχαίο ότι κατά την έξοδο του δήλωσε πως «πολύ γρήγορα η Αστυνομία θα βρει τους ενόχους και θα τους παραδώσει στη Δικαιοσύνη».


Όσον αφορά τον τόπο του εγκλήματος, από το πρωί του Σαββάτου οι γείτονες και φίλοι του άτυχου δημοσιογράφου προσέρχονται και αφήνουν ένα λουλούδι στη μνήμη του, ενώ η αστυνομία συνεχίζει στην περιοχή να αναζητά κάθε πρόσθετο στοιχείο που θα μπορούσε να τους δείξει την οδό διαφυγής που χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι, καθώς και τους συνεργούς τους, καθώς θεωρείται ότι άλλοι ήταν εκείνοι που το ακολούθησαν από το τηλεοπτικό στούντιο στον Άλιμο και άλλοι αυτοί που τον περίμεναν να τον σκοτώσουν.


Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛΑΣ αναζητεί τη μικρού κυβισμού μοτοσικλέτα τύπου σκούτερ και τον αριθμό κυκλοφορίας της που κατά πάσα πιθανότητα είναι πλαστός ή το όχημα έχει κλαπεί.


Αρχικά οι αστυνομικοί θα πάρουν καταθέσεις από το οικογενειακό περιβάλλον του δημοσιογράφου, καθώς την Παρασκευή η οικογένεια δεν ήταν σε θέση να δώσει πολλές πληροφορίες στην Αστυνομία. Θα πρέπει να πουν στους αστυνομικούς εάν γνώριζαν κάτι για οποιαδήποτε απειλή προς τον δημοσιογράφο ή αν υπήρχε κάτι που τον προβλημάτιζε.


Σημειώνεται πως θα υπάρξουν καταθέσεις και από το επαγγελματικό περιβάλλον του δημοσιογράφου.


Έρευνες για τον ηθικό αυτουργό

Όπως αναφέραμε οι δράστες φαίνεται να μιλούσαν με κάποιον και να παίρνουν πληροφορίες από αλλού.


Έτσι κύριο μέλημα των Αρχών είναι να βρουν αυτόν που βρίσκεται πίσω από την εντολή στους εκτελεστές, δηλαδή τον ηθικό αυτουργό που έδωσε την εντολή για το συμβόλαιο θανάτου.


Δεδομένου, πως ο δημοσιογράφος δεν είχε αναφέρει ότι φοβάται για τη ζωή του, οι αστυνομικοί ψάχνουν για το αν υπάρχει κάποια υπόθεση με την οποία ο δημοσιογράφος είχε ασχοληθεί που είχε να κάνει με ανθρώπους της νύχτας, με διαφθορά, ή με κάποια υπόθεση από το ποινικό ρεπορτάζ.


Αύριο το τελευταίο αντίο

Η κηδεία του Γιώργου Καραϊβάζ θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 11/4 και ώρα 15:00 στον τόπο καταγωγής του, την Καλλίφυτο Δράμας, όπου και γεννήθηκε όπως γνωστοποίησε το eretikos.gr. Συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν τον σπουδαίο δημοσιογράφο που έφυγε από τη ζωή με αυτό τον τραγικό τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365