Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Νέα προγράμματα στήριξης για τουρισμό, γυμναστήρια, παιδότοπους και αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους

Ο συνολικός λογαριασμός αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 700 εκατ.

Αμέσως μετά το Πάσχα θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή των επιχειρήσεων στο πρόγραμμα επιδότησης που αφορά την εστίαση και το οποίο έχει προϋπολογιστεί στα 330 εκατ.


Το εν λόγω πρόγραμμα για τις επιχειρήσεις εστίασης θα είναι η αρχή, αφού σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα προγράμματα τα οποία θα είναι μέσω ΕΠΣΑ και ως στόχο θα έχουν την ομαλή επιστροφή συγκεκριμένων κλάδων στην κανονικότητα.


Ο συνολικός λογαριασμός αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 700 εκατ. για τις εν λόγω δράσεις.


Την σκυτάλη από το πρόγραμμα για την εστίαση αναμένεται να πάρει το πρόγραμμα που θα αφορά τον τουρισμό, ενώ εν συνεχεία θα ακολουθήσουν άλλες δύο δράσεις με την επιχορήγηση για γυμναστήρια, παιδότοπους, αλλά και των αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων.


Η δράση αφορά για τον Τουρισμό αναμένεται να φτάσει τα 300 εκατ. ευρώ.



Όλες οι δράσεις θα ενταχθούν στο υφιστάμενο ΕΣΠΑ το οποίο ενισχύεται μέσα από το REACT EU, το σκέλος του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ που συνδέεται με την πανδημία.


Η επιχορήγηση επιχειρήσεων γυμναστηρίων και παιδότοπων θα αποδίδεται με βάση το συνολικό μισθολογικό κόστος της επιχείρησης. Θα λαμβάνεται υπόψη η μείωση του τζίρου κατά το έτος 2020 σε σχέση με το 2019. Οι νέες επιχειρήσεις θα λάβουν το χαμηλότερο ποσό που θα προβλέπει η κρατική επιδότηση. 


Το συγκεκριμένο εργαλείο έρχεται να καλύψει με τη μορφή ενίσχυσης λειτουργικών δαπανών (στις οποίες περιλαμβάνεται και το κόστος απασχόλησης), μέρος του χαμένου τζίρου καθώς και να δώσει ένα κίνητρο για τη διατήρηση της απασχόλησης, μόλις οι δραστηριότητες αυτές θα εκκινήσουν εκ νέου.


Πρόγραμμα για δικηγόρους


Η δράση για τους αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ με 20 εκατ. ευρώ για «να παρασχεθεί στοχευμένα, στήριξη – ενίσχυση αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων οι οποίοι επλήγησαν ιδιαίτερα έντονα από την πανδημία, παραμένοντας επί μακρόν με πολύ μειωμένη δραστηριότητα λόγω της μη φυσικής λειτουργίας των δικαστηρίων.


Παράλληλα είναι αναγκαία η αναβάθμιση της υποδομής των γραφείων τους προκειμένου να ανταποκρίνονται σε συνθήκες παροχής των υπηρεσιών τους μέσω τηλεδιάσκεψης και σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων στην διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης σε δικαστήρια και σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. Με αυτό το σκεπτικό, η παρούσα δράση έρχεται να περιορίσει με τη μορφή ενίσχυσης, την απώλεια εισοδημάτων γι’ αυτήν την κατηγορία αυτοαπασχολουμένων και να υποστηρίξει την ικανότητα ανταπόκρισής τους σε απαιτήσεις ψηφιακού εκσυγχρονισμού των γραφείων τους», όπως αναφέρεται.


Σε κάθε επιχείρηση (διακριτό ΑΦΜ) θα αποδίδεται μη επιστρεπτέο ποσό επιχορήγησης κλιμακούμενο με βάση το συνολικό κύκλο εργασιών του επιτηδευματία κατά το έτος 2019. Η διαδικασία αξιολόγησης θα είναι συγκριτική βάσει αντικειμενικού κριτηρίου μείωσης του κύκλου εργασιών κατά το έτος 2020 σε σχέση με το 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365