Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Αρνητές του κορονοϊού προπηλακίζουν γιατρούς και νοσηλευτές - Απροστάτευτα νοσοκομεία

Είναι συγκεκριμένης προέλευσης σε εμάς οι αρνητές

Αυξάνονται τα περιστατικά άρνησης της ύπαρξης κορονοϊού αλλά και άρνησης της θεραπείας, μέσα στα νοσοκομεία.


Το περιστατικό που συνέβη στο «Αττικόν», πριν από λίγες ημέρες, όπου συγγενείς ασθενούς με κορονοϊό μπούκαραν μέσα στο νοσοκομείο προπηλακίζοντας γιατρούς και νοσηλευτές, τραβώντας παράλληλα video, ρίχνει φως σε ένα ζήτημα που έχει αρχίσει εδώ και καιρό να κάνει την εμφάνισή του στα νοσηλευτικά ιδρύματα: αρνητές του κορονοϊού ζητούν επιτακτικά να μη νοσηλευτούν οι ίδιοι ή μέλη της οικογένεια τους.


Σύμφωνα με τους γιατρούς που μιλούν στο newsit.gr, η συγκεκριμένη ομάδα πολιτών προκαλεί προβλήματα στο προσωπικό των νοσοκομείων, ολοένα και πιο συχνά.


Όπως λέει ο Πάνος Παπανικολάου, διευθυντής της νευροχειρουργικής στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας και πρόεδρος των εργαζομένων εκεί: «Υπάρχει μια τάση άρνησης στη θεραπεία, η οποία κατά την άποψη μας, σε σημαντικό βαθμό, φαίνεται να προέρχεται από καθοδηγούμενα ακροδεξιά στοιχεία και το κλίμα που καλλιεργείται εδώ και καιρό στους κόλπους τους. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις η άρνηση προέρχεται από ομάδες Ρομά. Και στις δύο περιπτώσεις το μοντέλο είναι το ίδιο: άρνηση της ύπαρξης του κορονοϊού, αμφισβήτηση της ανάγκης για διασωλήνωση και φαρμακευτική αγωγή, πίεση να δώσουμε εξιτήριο κ.τ.λ».


«Στο δικό μας νοσοκομείο, στο Αττικόν, έχουμε κατηγορηθεί ότι σκοτώνουμε τους ασθενείς με κορονοϊό στις ΜΕΘ με την πρακτική της διασωλήνωσης», λέει με τη σειρά του ο πνευμονολόγος Μιχάλης Ρίζος, πρόεδρος των εργαζομένων στο  εν λόγω νοσοκομείο. Όπως συνεχίζει να μας περιγράφει: «Είναι συγκεκριμένης προέλευσης σε εμάς οι αρνητές- φαίνεται ότι είναι ακροδεξιοί  που στοχοποιούν εδώ και καιρό το νοσοκομείο. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει τάση αύξησης τέτοιων περιστατικών όσο περνάει ο καιρός».


Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο συμβάν στο Αττικόν, σημειώθηκε μετά από την εφημερία στις 11 Απριλίου, με τον γιο μιας γυναίκας που διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό,  να «μπουκάρει» μαζί με τη φίλη του, παραβιάζοντας την πόρτα στην κλινική covid, προπηλακίζοντας στη συνέχεια όποιον βρέθηκε στο δρόμο τους.


«Πριν από δύο μήνες περίπου νοσηλεύαμε στην ΜΕΘ μια γυναίκα. Οι συγγενείς της αρνούνταν επίμονα ότι η ίδια είχε κορονοϊό και μας έλεγαν: ‘την κρατάτε με το ζόρι’» , μας ανέφερε και μια πνευμονολόγος στο νοσοκομείο «Σωτηρία».


Τα απροστάτευτα νοσοκομεία από άποψη φύλαξης

«Τα περιστατικά άρνησης στα νοσοκομεία είναι μια πραγματικότητα», λέει ο Μιχάλης Γιαννάκος της ΠΟΕΔΗΝ, o οποίος προσθέτει: «είχαμε ασθενείς σε απλές κλίνες κορονοϊού, οι οποίοι έφυγαν μόνοι τους από τα νοσοκομεία Αμαλία Φλέμινγκ και Ιπποκράτειο, αρνούμενοι τη θεραπεία για τον κορονοϊό. Στην ουσία δραπέτευσαν, ο ένας πήδηξε από το παράθυρο, ενώ ο άλλος έφυγε….κανονικά από την είσοδο. Πριν γίνει εξ’ ολοκλήρου covid νοσοκομείο, παρόμοια, αρκετά περιστατικά, σημειώνονταν και στο Θριάσιο. Και αυτό δείχνει την έλλειψη φύλαξης στα νοσοκομεία. Πριν από λίγους μήνες οικογένεια Ρομά άρπαξε το συγγενή της από νοσοκομείο στα Γιαννιτσά.


Μετά έδωσαν τέλος στη ζωή τους, τους τελευταίους δύο μήνες, τουλάχιστον πέντε ασθενείς αλλά και γιατροί, αυτοκτονώντας μέσα σε κάποιο νοσοκομείο. Στην Πάτρα, μπήκε μέσα σε νοσηλευτικό ίδρυμα για να τερματίσει τη ζωή της γυναίκα που δεν ήταν καν νοσηλευόμενη! Στον Ερυθρό Σταυρό κάποιος έβγαλε τα σωληνάκια του διπλανού του, με αποτέλεσμα ο δεύτερος να χάσει τη ζωή του. Στο Αττικόν, συγγενείς ασθενούς έβγαλαν το κινητό και τραβούσαν βίντεο. Είναι πασιφανές, καιρό τώρα, ότι τα νοσοκομεία εν μέσω πανδημίας είναι παντελώς απροφύλαχτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365