Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Συνελήφθη ο Γιάννης Λαγός

Μετά το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του

Συνελήφθη στο Βέλγιο ο Γιάννης Λαγός, μετά το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του. Σύμφωνα με πληροφορίες,  σε συνεργασία με το ελληνικό υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τις βελγικές αστυνομικές αρχές και την Europol, ο Λαγός βρισκόταν σε στενό αστυνομικό κλοιό καθώς αναμενόταν η απόφαση για την άρση της ασυλίας του.  Ο Λαγός συνελήφθη στο σπίτι του στις Βρυξέλλες.


Είχε προηγηθεί άρση της ασυλίας του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το ένταλμα σε βάρος του είχε εκδοθεί μετά την καταδικαστική απόφαση από τον Εισαγγελέα Εφετών και μετά την άρση της ασυλίας του από την ευρωβουλή κοινοποιήθηκε στην Ελληνική Αστυνομία και στη Europol.


Αφού συλληφθεί σε χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης τότε με βάση τον «ερυθρά αγγελία» ενημερώνεται η Ελλάδα η οποία με τη σειρά της θα ξεκινήσει τις διαδικασίες έκδοσης του σύμφωνα με τις διακρατικές συμφωνίες που ισχύουν.

3 σχόλια:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365