Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Έτσι θα φτάσει το Άγιο Φως στην Ελλάδα

Οι διαδικασίες θα ακολουθήσουν αυστηρό και συγκεκριμένο πλαίσιο

Κάμφθηκαν οι όποιες επιφυλάξεις είχε η κυβέρνηση του Ισραήλ για την παραλαβή του Αγίου Φωτός από τον πανάγιο τάφο στα Ιεροσόλυμα.


Εκτιμάται ότι το αεροσκάφος που θα το φέρει στην Αθήνα από το αεροδρόμιο του Τελ-Αβίβ θα έχει προσγειωθεί πριν τις 18:00 το Μ. Σάββατο, σύμφωνα με την ΕΡΤ.


Οι διαδικασίες θα ακολουθήσουν αυστηρό και συγκεκριμένο πλαίσιο, καθώς στο Ισραήλ ισχύουν αυστηρά μέτρα προστασίας για την πανδημία του κορονοϊού. Η ολιγομελής αποστολή που θα παραλάβει το Άγιο Φως, μόλις 2 άτομα, θα έχει εμβολιαστεί ή θα διαθέτει test pcr αρνητικό.


Ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωσταντίνος Βλάσης μίλησε στην ΕΡΤ για το ταξίδι του στα Ιεροσόλυμα και τη διαδικασία μεταφοράς από τον πανάγιο τάφο.


Όπως ανέφερε ο κ. Βλάσης, φέτος θα κάνουμε ένα βήμα παραπάνω και το Άγιο Φως θα μεταφερθεί σε κάποιες πόλεις της Ελλάδας, πάντα λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα.


Οριακά το Άγιος Φως κάποιες εκκλησίες δεν θα προλάβουν να το λάβουν

Οι Εκκλησίες της Αθήνας αναμένεται να το παραλάβουν κυριολεκτικά τελευταία στιγμή. Κάποιες εκκλησίες μάλιστα στη χώρα, κυρίως σε απομακρυσμένα μέρη, ενδεχομένως να μην προλάβουν καν να παραλάβουν έγκαιρα το Άγιο Φως, σε αυτά τα μέρη οι ιερείς θα κληθούν να κάνουν μια ακολουθία μπροστά στην Αγία Τράπεζα και στη συνέχεια να μοιράσουν το φως από τη λεγόμενη ακοίμητη καντήλα, που καίει 24 ώρες το 24ωρο, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Αθηναγόρας.


Αναφορικά με την τελετή της Αναστάσεως, η ΔΙΣ ομόφωνα αποφάσισε πως αυτή θα τελεστεί στις 21:00 του Μεγάλου Σαββάτου στο προαύλιο των Ιερών Ναών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365