Τρίτη, 6 Απριλίου 2021

Facebook: Στα χέρια χάκερς τα στοιχεία 617.722 Ελλήνων, πώς θα δείτε αν είστε μεταξύ αυτών

617.722 από την Ελλάδα

Πρόσφατα έχει γνωστή μία μεγάλη διαρροή προσωπικών δεδομένων χρηστών του facebook σε διαδικτυακό forum για χάκερς.


Συνολικά η διαρροή αφορούσε στα στοιχεία περισσότερων του μισού δισεκατομμυρίου χρηστών (533.000.000), εκ των οποίων οι 617.722 από την Ελλάδα.


Όπως τονίζει το CNN, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης δεν διευκολύνει ιδιαίτερα τους χρήστες να εντοπίσουν αν ήταν μέσα σε εκείνους τα στοιχεία των οποίων έγιναν δημοσίως προσβάσιμα.

 

Αντίθετα, μία άλλη ιστοσελίδα, το haveibeenpwned.com, δίνει την δυνατότητα με την εισαγωγή του email, να γνωρίζει ο χρήστης αν έχει πέσει θύμα κλοπής των δεδομένων του, είτε σε αυτήν την περίπτωση είτε σε προγενέστερο χρόνο.


Αυτό που καθιστά λίγο περίεργο το ζήτημα του εντοπισμού στην περίπτωση της πρόσφατης διαρροής, είναι το γεγονός ότι αν και μισό δισεκατομμύριο χρήστες έχουν επηρεαστεί, εκείνοι των οποίων το email περιλαμβάνεται στα δεδομένα αυτά υπολογίζονται σε περίπου 2,5 εκατομμύρια.


Έτσι, αν και είναι αρκετά πιθανό να έχετε πέσει θύμα της διαρροής, οι πιθανότητες να εντοπίσετε τον λογαριασμό σας μέσα σε αυτούς είναι ελάχιστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365