Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Στις 13,7 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 36,9%

Συγκρατημένη αισιοδοξία, κυρίως λόγω του εμβολιαστικού προγράμματος, αποτυπώνεται στο βαρόμετρο της GPO, γεγονός που φαίνεται να καρπώνεται οριακά η Νέα Δημοκρατία.


Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 36,9% (κερδίζοντας μια ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με την μέτρηση του Απριλίου) με τη διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι στο 13,7%. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγράφει ποσοστό 23,2% σημειώνοντας μικρή πτώση της τάξης του 0,3%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 7,2% (7%), το ΚΚΕ με 6,1% (6,4%), η Ελληνική Λύση με 3,9% (4%), το ΜΕΡΑ25 με 3,2% (3,4%).


Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση των υπουργών, τα εθνικά θέματα φαίνεται να έδωσαν ώθηση τις «μετοχές» τόσο του υπουργού Εξωτερικών κ. Ν. Δένδια, με 77,9% θετικές γνώμες όσο και του υπουργού Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλου με 59,8%. Τρίτος στην αξιολόγηση είναι ο υπουργός Υγείας κ. Β. Κικίλιας, με 58,9% και τέταρτος-επίσης ενισχυμένος- ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κ. Πιερρακάκης με 54% θετικές γνώμες. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμπλήρωση της πρώτης εξάδας από τους υπουργούς Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα (50,5%) και Εργασίας κ. Κ. Χατδηδάκη (43,8%).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365