Κυριακή, 16 Μαΐου 2021

Θεσσαλονίκη: 353 κυπαρίσσια φυτεύτηκαν στη μνήμη της Γενοκτονίας του Πόντου

Σε κάθε δέντρο τοποθετήθηκε και μία πινακίδα, με το όνομα κάποιας πόλης ή χωριού του Πόντου

Δενδροφύτευση που θα σχηματίζει τον αριθμό 353.000, άρχισε στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, στο Κολχικό του Δήμου Λαγκαδά. 


Σε κάθε δέντρο τοποθετήθηκε και μία πινακίδα, με το όνομα κάποιας πόλης ή χωριού του Πόντου. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (Π.Ο.Π.Σ.), “δημιουργούμε ένα τοπίο μνήμης με τον σχηματισμό του αριθμού «353.000» στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, ως σύμβολο της αθανασίας των ψυχών και της αιώνιας ζωής”.


Τα δέντρα που φυτεύτηκαν ήταν κυπαρίσσια, τα οποία είναι δέντρα θλίψης, ψυχής, μνήμης και σύμβολα αιώνιας ζωής και θα τα περιποιούνται στο εξής οι κάτοικοι της περιοχής.


Η εκδήλωση αποτελεί μέλος των δράσεων της Π.Ο.Π.Σ. και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Λαγκαδά.


Σύμφωνα με το ert.gr, συμμετείχαν εκπρόσωποι των σωματείων-μελών της Π.Ο.Π.Σ. στην ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά και συγκεκριμένα της Ένωσης Ποντίων Λαγκαδά και Περιχώρων, του Ποντιακού Συλλόγου Κολχικού «Aγιος Ευγένιος Τραπεζούντας», του Φιλοπροοδευτικού Εξωραϊστικού Ποντιακού Συλλόγου Πολυδενδρίου Λαγκαδά και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυδενδρίου Ασκού «Ο Φάρος».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365