Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Προσωρινό πόρισμα επιτροπής ΕΟΦ: Από το εμβόλιο της AstraZeneca οι δυο θρομβώσεις στην Κρήτη

Οι επιστήμονες που συμμετέχουν στην επιτροπή κατέληξαν σε προσωρινό πόρισμα

Τα τρία περιστατικά θρομβώσεων σε πολίτες μετά το εμβόλιο της AstraZeneca στην Κρήτη εξέτασε σε έκτακτη συνεδρίασή της η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνισης του ΕΟΦ.


Οι επιστήμονες που συμμετέχουν στην επιτροπή κατέληξαν σε προσωρινό πόρισμα για την συσχέτιση του  εμβολίου με τα περιστατικά θρομβώσεων του 35χρονου, όπως και της 44χρονης γυναίκας που συνεχίζει να νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ, όπως μετέδωσε το OPEN. Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη ο κλινικός έλεγχος στην περίπτωση της 47χρονης και αναμένονται τα αποτελέσματα.


Οι επιστήμονες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κατέληξαν στο προσωρινό πόρισμα, καθώς ήδη έχουν ενημερωθεί προφορικά για το αποτέλεσμα του αντισώματος.


Μετά από εξέταση των δεδομένων ανακάλυψαν ότι ο 35χρονος και η 44χρονη βγήκαν θετικοί σε ειδικό έλεγχο για παράγοντα που είναι χαρακτηριστικό του συνδρόμου θρόμβωσης και αιμορραγίας. Να σημειωθεί ότι όταν τα αποτελέσματα φτάσουν και γραπτώς στην επιτροπή, θα καταλήξουν σε οριστικό πόρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365