Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Πότε πετάμε οριστικά τις μάσκες - Έρχονται «προνόμια» για εμβολιασμένους

Μέσα στο καλοκαίρι θα αρχίσει η συζήτηση για τη σταδιακή κατάργηση της μάσκας

Όπως τόνισαν οι λοιμωξιολόγοι τόσο η σταδιακή κατάργηση της μάσκας όσο και η συζήτηση για τα προνόμια των εμβολιασμένων θα αρχίσει το καλοκαίρι.


Στη χθεσινή ενημέρωση για τον κορονοϊό η Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Γκίκας Μαγιορκίνης ρωτήθηκαν για τις ελευθερίες των εμβολιασμένων, αλλά και πότε θα απαλλαγούμε από τις μάσκες.


Η κα. Παπαευαγγέλου στη σχετική ερώτηση απάντησε, λέγοντας αρχικά:


«Το βασικότερο προνόμιο τους είναι ότι έχουν προστατεύσει τον εαυτό τους να μην νοσήσουν. Το πρώτο που σκεφτόμαστε είναι ότι δεν θα χρειάζεται να κάνουν τόσο συχνά self test. Πρώτα πρέπει να δώσουμε το δικαίωμα σε όλους να εμβολιαστούν. Γίνονται 100.000 εμβολιασμοί την ημέρα».


Στη συνέχεια η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας συμπλήρωσε: «Μέσα στο καλοκαίρι πιστεύω ότι θα αρχίσει η κουβέντα για τα προνόμια των εμβολιασμένων».


Από την πλευρά του ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, τόνισε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα αρχίσει η συζήτηση για τη σταδιακή κατάργηση της μάσκας.


Αποτύπωμα Πάσχα

Όπως τόνισε η κα. Παπαυεγγέλου:


«Η κινητικότητα του Πάσχα και η επανέναρξη των δραστηριοτήτων έχουν ως αποτέλεσμα τη μη μείωση των νέων κρουσμάτων με το ρυθμό που θέλαμε» ανέφερε η κ. Παπαευαγγέλου και πρόσθεσε πως ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων αυξάνεται λόγω των self test τα οποία κάνουν οι πολίτες.


«Εντυπωσιάζουν ορισμένες περιοχές οι οποίες έχουν υψηλή θετικότητα όπως είναι η Αττική και η Κορινθία» τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου και υπογράμμισε πως σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν η θετικότητα σε αυτές τις περιοχές ξεπερνά το 7%

1 σχόλιο:

  1. Σας δουλεύουν την κονόμα τους θελουν μόνο, η μάσκα μέχρι το 24 δεν πρόκειται να βγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365