Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Τι θα γίνει με τη μουσική στην εστίαση και τους γάμους

Στα νοσοκομεία τις τελευταίες ημέρες έχουν μειωθεί οι εισαγωγές

Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας αλλά και την νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται από σήμερα μετά την άρση των μέτρων του lockdown, μίλησε η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη.


Όπως είπε στο MEGA το πρωί της Παρασκευής, απαντώντας στο αν θα πρέπει να αναμένουμε αύξηση των κρουσμάτων στα τέλη του μήνα «εμείς θα προσπαθήσουμε το ποτάμι να μη γυρίσει πίσω, αυτός είναι ο στόχος όλων μας. Ήδη τις τελευταίες ημέρες υπάρχει προσοχή από όλους. Βεβαίως υπάρχει ένας φόβος και όλοι σκεπτόμαστε ότι μπορεί σε 15 ημέρες αν δεν προσέξουμε να δούμε τα κρούσματα να αυξάνονται. Στα νοσοκομεία τις τελευταίες ημέρες έχουν μειωθεί οι εισαγωγές, ενώ με αργούς ρυθμούς μειώνονται και οι διασωληνωμένοι. Ο αριθμός των νοσηλευόμενων με κορωνοϊό επίσης έχει μειωθεί αρκετά».


Σχετικά με το αν η Ελλάδα μπορεί όντως να είναι ένας ασφαλής προορισμός για τους τουρίστες, η κυρία Παγώνη τόνισε ότι «έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους Έλληνες. Ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν, πέρασαν πολύ δύσκολα ένα χρόνο. Νομίζω ότι όλοι θα είμαστε πολύ προσεχτικοί από εδώ και πέρα. Κανένας εστιάτορας, ξενοδόχος δε θέλει να γυρίσει πίσω, να κλείσει τα μαγαζιά του και να πάμε στις καταστάσεις που ήμασταν. Εμείς σαν υγειονομικό προσωπικό θα συνεχίσουμε να βοηθάμε όσο μπορούμε. Πιστεύω ότι είμαστε ασφαλείς γιατί θα προσέξουμε. Έχω εμπιστοσύνη στον Έλληνα. Περιμένουμε την αύξηση του ιικού φορτίου, είναι αναμενόμενο. Τέλος Ιουνίου, βάσει του σχεδιασμού για τα εμβόλια, θα έχουμε φτάσει στο ποσοστό του 50% που θα φέρει τη σχετική ανοσία».


Τι θα γίνει με τη μουσική

«Η επιτροπή έχει το εξής σκεπτικό: Όταν πάμε να φάμε και υπάρχει μουσική, είναι σε υψηλή ένταση. Επομένως όταν μιλάμε στο τραπέζι μιλάμε δυνατά. Τα σταγονίδια είναι πολλά και διαχέονται. Μπορούμε να βάλουμε μουσική σε χαμηλότερη ένταση και να μιλάμε κανονικά. Αυτή είναι η εισήγηση, νομίζω, που θα πρέπει να κάνει η επιτροπή. Πιστεύω ότι η επιτροπή την επόμενη εβδομάδα θα κάνει μια διαφορετική εισήγηση, και ό,τι έχει κάνει μέχρι τώρα θα το βελτιώσει. Τα πράγματα θα αλλάξουν αναγκαστικά. Ξεκινούν και οι γάμοι, οι βαφτίσεις, δεν γίνονται χωρίς μουσική», είπε η κ. Παγώνη αναφορικά με την επιστροφή της μουσικής στην εστίαση.


Σχολιάζοντας το άνοιγμα των δεξιώσεων με μέχρι 100 άτομα σε εξωτερικό χώρο από τον Ιούνιο, η κ. Παγώνη είπε ότι «Οι γάμοι στην Ελλάδα είναι με 300 – 400 – 500 άτομα, ας μην κρυβόμαστε. Τα 100 άτομα για τις δεξιώσεις είναι όντως λίγα, αλλά με τα επιστημονικά δεδομένα, είναι πολλά. Δεν μπορούν να είναι παραπάνω. Θα σηκωθούν να χορέψουν. Ο χώρος θα είναι συγκεκριμένος».


«Στόχος όλων είναι να μειωθούν τα κρούσματα, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να τρέξουμε τους εμβολιασμούς για να επιτευχθεί η ανοσία. Καλά κάναμε και ανοίξαμε, όμως χρειάζεται προσοχή», τόνισε κλείνοντας η κυρία Παγώνη.

1 σχόλιο:

  1. μα πλέον και οι εκδηλώσεις αυτές έχουν αλλάξει.Λιγότερος κόσμος παντού,κι αντί να ταίζεις τον κόσμο καλύτερα το ζευγάρι ένα ωραίο ρομαντικό ταξιδάκι 10 ημερών....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365