Παρασκευή, 28 Μαΐου 2021

Έξαλλος ο Νίκος Χαρδαλιάς με το «αντάρτικο» της μουσικής στην εστίαση

«Ο κάθε ένας θα αναλάβει την ευθύνη του»

Μια ερώτηση η οποία αφορούσε τη μουσική στα καταστήματα εστίασης και συγκεκριμένα μια λέξη έκανε έξαλλο τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού.


Συγκεκριμένα, η ερώτηση που ασκήθηκε στον κ. Χαρδαλιά αφορούσε το από πότε θα ξεκινήσει να επιτρέπεται η μουσική στα καταστήματα εστίασης και τι απαντά σε όσους έχουν δηλώσει πως θα στήσουν «αντάρτικο».


«Συγγνώμη, όταν λέτε αντάρτικο τι εννοείται;» ρώτησε ο κ. Χαρδαλιάς και αφού ενημερώθηκε πως υπάρχει μερίδα καταστηματαρχών που έχει δηλώσει ότι θα βάλει μουσική άσχετα με το τι επιτρέπεται, έγινε έξαλλος και η ένταση τον κυρίευσε.


«Ο κάθε ένας θα αναλάβει την ευθύνη του. Ακούω συνέχει αυτήν την συζήτηση που γίνεται και μάλιστα τη θεωρώ πολύ επιπόλαιη. Η μουσική δεν κολλάει. Προφανώς και δεν κολλάει. Η μουσική αυξάνει το ρίσκο της μετάδοσης του ιού και αυτό έχει αποδειχθεί παγκοσμίως. Μουσική σημαίνει ότι όταν υπάρχει, είμαι αναγκασμένος αν τραγουδήσω, θα έχω μεγαλύτερα σταγονίδια και να επηρέασω και τους διπλανούς μου.


Αν δεν ακούω καλά, να φωνάζω δυνατότερα άρα να εκφέρω περισσότερα σταγονίδια. Η μουσική είναι συνυφασμένη με το χορό. Χορός σημαίνει μη τήρηση αποστάσεων. Η μουσική είναι συνδυασμένη με το αλκοόλ. Το αλκοόλ προκαλεί κάποιες καταστάσεις που είναι πολύ χαλαρές σε σχέση με την τήρηση των μέτρων. Αυτή η λογική του παραλόγου πρέπει να σταματήσει. Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη όλων. Βήμα – βήμα θα γίνουν όλα. Ενώ έχουμε θρηνήσει τόσα θύματα δεν μπορούμε να μιλάμε για αντάρτικα. Δεν αντιλαμβάνομαι τα ειρωνικά σχόλια. Η μουσική δεν κολλάει αλλά βοηθάει στη διασπορά του ιού» σημείωσε μεταξύ άλλων σε έντονο ύφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365