Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Εικόνα αποκάλυψης από δορυφόρο για την φωτιά στην Κορινθία (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Σήμερα Παρασκευή 21/05 αναμένεται νέα εκτίμηση των καμένων εκτάσεων

Ένας εκ των δύο ευρωπαϊκών δορυφόρων Sentinel-2 πέρασε πάνω από τη Δυτική Αττική και την Ανατολική Κορινθία και κατέγραψε την καμένη έκταση, καθώς και τα ενεργά μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή από το βράδυ της Τετάρτης 19/05.


Σύμφωνα με την παρακάτω δορυφορική εικόνα και την εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών Copernicus - EMS, περισσότερα από 25.000 στρέμματα είχαν γίνει στάχτη λίγο πριν το μεσημέρι της Πέμπτης 20/05.



Η εκτίμηση έγινε πριν την απογευματινή ενίσχυση των ανέμων στην περιοχή και την ολονύχτια συνέχιση του καταστροφικού έργου της πυρκαγιάς.


Σήμερα Παρασκευή 21/05 αναμένεται νέα εκτίμηση των καμένων εκτάσεων από δορυφορικές μετρήσεις και θα ενημερώσουμε με νέο άρθρο για ό,τι νεότερο.


Δώσαμε μάχη να μην καούν σπίτια - Κάηκαν 40.000 στρέμματα


Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν σκληρή μάχη καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας για να οριοθετήσουν τη φωτιά, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή δυσχέραιναν ιδιαιτέρως το έργο τους.


«Το πρωί, όταν και κόπασαν οι άνεμοι σηκώθηκαν και τα εναέρια μέσα για να συνδράμουν στην κατάσβεση», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς, ο οποίος συμπλήρωσε ότι από τη φωτιά καταστράφηκαν και οικίες, κυρίως εξοχικές και αγροικίες.

 

«Η προσπάθεια συνεχίζεται και πιστέψτε με είναι τιτάνια, και είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι στη διάρκεια της ημέρας και με τη σταδιακή βελτίωση των καιρικών συνθηκών που αναμένουμε η φωτιά θα οριοθετηθεί ενώ όλες οι δυνάμεις μας και σε κάθε περίπτωση θα μείνουν στο πεδίο έως την πλήρη κατάσβεσή τους», σημείωσε χαρακτηριστικά.


«Προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε την επέκταση της φωτιάς προς τα νότια, αλλά και προς την πόλη των Μεγάρων, τόνισε ακόμα ο υφυπουργός. Οι ριπές ανέμων ξεπερνούσαν τα 8 μποφόρ και οι δυνάμεις πυρόσβεσης κέρδισαν το στοίχημα,» υπογράμμισε.


Ο υφυπουργός τόνισε επίσης ότι είναι η πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια που εκδηλώνεται τόσο μεγάλη πυρκαγιά με τέτοιες καιρικές συνθήκες την περίοδο αυτή. Η προηγούμενη ήταν στη Σάμο.


Μίλησε ακόμα για τις επιχειρήσεις εκκένωσης αλλά και την ενεργοποίηση του 112 σε τοπικό χαρακτήρα.


Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε ακόμα ότι σύμφωνα με το σύστημα Copernicus μέχρι στιγμής η απεικόνιση δείχνει ότι έχουν καεί πάνω από 40.000 στρέμματα και δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365