Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Έρχεται και νέα αλλαγή στην απαγόρευση κυκλοφορίας

Νέο ωράριο εξετάζεται για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Νέο ωράριο για την απαγόρευση κυκλοφορίας σκέφτεται η κυβέρνηση σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.


Νέο ωράριο εξετάζεται για την απαγόρευση κυκλοφορίας, μέτρο που δεν φαίνεται να γίνεται σύντομα παρελθόν. «Φρένο» στα σενάρια πλήρους απελευθέρωσης από τον Γιώργο Γεραπετρίτη. Τι είπε για απαγόρευση κυκλοφορίας, SMS και μετακίνηση εκτός νομού.


Μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1, ο κ. Γεραπετρίτης επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι δεν μπορούμε να πάμε «από τον απόλυτο περιορισμό στην απόλυτη ελευθερία» και πως δεν πρέπει «να αισθανόμαστε ότι δεν έχουμε απεγκλωβιστεί».


«Εκείνο που κάνουμε είναι να πηγαίνουμε βήμα-βήμα», σημείωσε, λέγοντας πως το ωράριο της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας «θα διευρυνθεί σταδιακά».


Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ίδιο, «σε πρώτη φάση θα υπάρξει μια επέκταση μετά τις 11 το βράδυ για πιο μετά» ενώ μετέφερε τη «συνολική απελευθέρωση» για πιο μετά.


Έτσι εξετάζεται νέο ωράριο για τη νύχτα. Μέχρι τι ώρα θα επεκταθεί; «Μέχρι τα μεσάνυχτα ή λίγο πιο μετά» απάντησε ο κ. Γεραπετρίτης. Ο ίδιος δεν αναφέρθηκε στην ώρα της λήξης της απαγόρευσης, γεγονός που προδιαθέτει πως μάλλον θα συνεχίσει να ισχύει το 05:00 το πρωί.


Σχετικά με τα SMS στο 13033, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως «αυτή τη στιγμή η κατάσταση πηγαίνει καλά και δεν πρέπει να εφησυχάζουμε». «Για ένα διάστημα ακόμη να είμαστε προσεκτικοί και αποστασιοποιημένοι», είπε και υπογράμμισε πως το SMS «θα εξακολουθεί να έχει πρακτική λειτουργία», ενώ «θα επαναξιολογηθεί με το άνοιγμα των υπερτοπικών μετακινήσεων».


Για τη μετακίνηση εκτός νομού, ο κ. Γεραπετρίτης επισήμανε πως το «πρωτόκολλο των μετακινήσεων θα είναι έτοιμο τις επόμενες ημέρες», ενώ έδωσε τέλος στα σενάρια περί ανοίγματος των μετακινήσεων με εμβόλιο ή self test.


«Δεν θα υπάρχει διάκριση», είπε χαρακτηριστικά και έκανε λόγο για έναν «υπέρμετρο περιορισμό». Σημείωσε δε πως είναι «πολύ σημαντική η διοχέτευση των self test» και ξεκαθάρισε ότι «οι μετακινήσεις δεν θα έχουν περιορισμό με βάση τον εμβολιασμό».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365