Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Γλυκά Νερά: Τα στοιχεία που συνθέτουν το σκηνικό ενός «τέλειου εγκλήματος»

Ο πέπλος μυστηρίου που καλύπτει τη στυγερή δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν

Προβληματισμός στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ που ερευνούν τη στυγερή δολοφονία της Καρολάιν, στα Γλυκά Νερά.


Ο πέπλος μυστηρίου που καλύπτει τη στυγερή δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν που ξεψύχησε δίπλα στην κορούλα της, στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά, έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στα έμπειρα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ που ερευνούν μια υπόθεση με τα χαρακτηριστικά ενός... «τέλειου εγκλήματος».


«Αόρατοι» δράστες, ανύπαρκτο γενετικό υλικό, αναζητήσεις της αστυνομίας για «επιχειρησιακά» κινητά, συγκρίσεις με μια παλαιότερη ληστρική επιδρομή στην Κηφισιά με θύμα 52χρονο επιχειρηματία και ένα σύστημα ανάλυσης των αποτυπωμάτων, το περίφημο AFIS, συνθέτουν το παζλ των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ μέχρι στιγμής.


Η αστυνομία έχει στραφεί τις τελευταίες ημέρες στις αναλύσεις των τηλεφωνικών κλήσεων πριν και μετά τη δολοφονική επίθεση, ελπίζοντας πως κατ' αυτόν τον τρόπο θα εντοπίσουν πιθανές επικοινωνίες από τα γνωστά σε τέτοιες περιπτώσεις «επιχειρησιακά» κινητά μιας χρήσης που θα μπορούσαν να δώσουν σημαντικά ίχνη των «αόρατων» ληστών.


Επιπλέον, οι αστυνομικοί που ερευνούν την αιματηρή ληστρική επιδρομή στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών, επιχειρούν να τη συγκρίνουν με δέκα παρόμοιες υποθέσεις που έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες στην Αττική αν και μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει το παραμικρό στοιχείο για εμπλοκή είκοσι σεσημασμένων κακοποιών που έχουν συλληφθεί για διαρρήξεις και ληστείες. Το μυστήριο για την ταυτότητα των δραστών διευρύνεται και από το γεγονός ότι το δίκτυο πληροφοριών που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ δεν οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα.


Μια αιματηρή ληστεία του 2018

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ με χρόνια... πτήσεων σε εγκλήματα σαν αυτό των Γλυκών Νερών στις αναλύσεις τους βάζουν παραμέτρους από μια παρόμοια υπόθεση του 2018, όταν ληστές επιτέθηκαν στο σπίτι του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη, στην Κηφισιά, τον οποίο και εκτέλεσαν. Και στην περίπτωση αυτής της επιδρομής δεν είχαν βρεθεί αποτυπώματα ή δείγματα DNA, ωστόσο η παρουσία των κακοποιών είχε επιβεβαιωθεί από 157 στιγμιότυπα που έδειχναν δευτερόλεπτο προς δευτερόλεπτο την «επιχείρηση» των ληστών και άλλες πολύ σημαντικές λεπτομέρειες όπως το αυτοκίνητο που είχαν χρησιμοποιήσει. Πρόκειται για μια αιματηρή ληστεία από την οποία προέκυπτε μια σαφής εικόνα για την παρουσία των δραστών, κάτι που δεν ισχύει για το δραματικό συμβάν στα Γλυκά Νερά.


Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, ανάμεσα στα άλλα «εργαλεία», δεσπόζουν το Αυτόματο Σύστημα Αναγνώρισης Αποτυπωμάτων, το περίφημο AFIS, και οι φάκελοι δύο εκατομμυρίων ατόμων που έχουν διαπράξει διάφορα αδικήματα. Από τις 230.000 αναζητήσεις δραστών που έγιναν το 2020 ακολούθησαν περισσότερες από 100.000 ταυτοποιήσεις. Επιπλέον, η βάση με τα δείγματα DNA των εγκληματολογικών εργαστηρίων έχει καταχωρημένους 18.500 γενετικούς τύπους δραστών διαφόρων αδικημάτων. Κομβικής σημασίας θεωρείται και το αρχείο με 21.000 «ορφανά» δείγματα DNA που έχουν εντοπιστεί σε διάφορα σημεία εγκληματικών ενεργειών.


Στην αιματηρή ληστεία των Γλυκών Νερών δεν έχει βρεθεί το παραμικρό γενετικό υλικό που θα μπορούσε να ανήκει σε οποιονδήποτε. Μάλιστα, δεν εντοπίστηκε γενετικό υλικό ούτε καν στα δάκτυλα ή στα νύχια της άτυχης Καρολάιν που φαίνεται πως πάλεψε με τους δράστες, αλλά ούτε και στη μονωτική ταινία με την οποία δεθηκε ο 32χρονος σύζυγός της.


Τέλος, αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι δεν υπήρξε από τον 32χρονο πιλότο αναγνώριση του δράστη από το πλούσιο φωτογραφικό αρχείο της αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365