Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Γλυκά Νερά: Μικραίνει η λίστα των υπόπτων - "Οδηγός" των ερευνών το "ορφανό" DNA

Έχουν επικεντρώσει τις έρευνές τους σε δέκα κακοποιούς

Σε έναν κύκλο δέκα υπόπτων, οι περισσότεροι με βαρύ ποινικό παρελθόν, επικεντρώνονται πλέον οι έρευνες για την εξιχνίαση του φρικτού εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, ωστόσο, να συνεχίζουν να έχουν ερωτήματα για την υπόθεση, στα οποία προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις.


Οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., με «οδηγό» την περιγραφή που έδωσε στην κατάθεσή του ο 32χρονος πιλότος για τον βραχύσωμο άνδρα με τα παραπανίσια κιλά, αλλά και το «ορφανό» γενετικό υλικό που βρέθηκε σε επίμαχα σημεία στη σοφίτα, προσπαθούν να δώσουν συγκεκριμένη κατεύθυνση στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με όσα έχει καταθέσει ο 32χρονος, ο άνδρας, ύψους έως 1,70 μ., περιγράφηκε ως ο αρχηγός της συμμορίας, αλλά και ως ο άνθρωπος που έκοψε το νήμα της ζωής της 20χρονης Καρολάιν.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Realnews, οι αστυνομικοί έχουν επικεντρώσει τις έρευνές τους σε αυτούς τους δέκα κακοποιούς, αρκετοί εκ των οποίων έχουν ήδη εκτίσει ποινές κάθειρξης για άλλες υποθέσεις. Πρόκειται για πρόσωπα που ταιριάζουν με την περιγραφή που έδωσε ο 32χρονος πιλότος στην κατάθεσή του, βάσει της οποίας οι Αρχές έχουν δημιουργήσει και σκίτσο.


Μεταξύ των δέκα υπόπτων περιλαμβάνονται Έλληνες, αλλά και αλλοδαποί, οι οποίοι έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν για άγριες ληστείες με πρόκληση σωματικών βλαβών, όχι όμως με ανθρωποκτονία. Επίσης, αρκετοί από αυτούς, επειδή έχουν συλληφθεί και έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης, είχαν αρνηθεί να δώσουν δείγματα γενετικού υλικού, διότι εκείνη την εποχή ο νόμος έδινε το δικαίωμα στον κατηγορούμενο να αρνηθεί τη λήψη γενετικού υλικού. Βέβαια, αυτός ο νόμος την τελευταία πενταετία έχει αλλάξει και πλέον η λήψη γενετικού υλικού από τους κατηγορουμένους είναι υποχρεωτική, ακόμα και όταν ο συλληφθείς αρνηθεί να δώσει DNA. Για τον λόγο αυτόν, τα τελευταία χρόνια έχει εμπλουτιστεί η σχετική βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ.


Ωστόσο, οι αστυνομικοί που πραγματοποιούν τις έρευνες είναι πολύ προσεκτικοί σε κάθε τους βήμα, ενώ τονίζουν πως η υπόθεση είναι δύσκολη και θέλει υπομονή, μέχρι τελικά να βρεθούν στοιχεία ικανά να οδηγήσουν τους δράστες του ειδεχθούς εγκλήματος στη Δικαιοσύνη και, μάλιστα, με αδιάσειστα στοιχεία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η μέθοδος που ακολουθείται σε αυτό το στάδιο είναι η ίδια ακριβώς που ακολουθήθηκε και στην άλλη μεγάλη έρευνα που αποκάλυψε τελικά τον ένοχο στην εντυπωσιακή κλοπή των θυρίδων σε τραπεζικό υποκατάστημα του Ψυχικού. Υπενθυμίζεται πως και σε αυτήν την περίπτωση οι αστυνομικοί είχαν στα χέρια τους «ορφανό», αταυτοποίητο δηλαδή, γενετικό υλικό του δράστη, το οποίο βρέθηκε στο εσωτερικό του κουτιού της μίας εκ των θυρίδων που είχαν διαρρηχθεί. Κατά συνέπεια, οι αστυνομικοί προχωρούν τις έρευνές τους για το φρικτό έγκλημα στα Γλυκά Νερά με συγκεκριμένη μέθοδο και οδηγό τόσο τη λίστα υπόπτων που έχουν συντάξει όσο και το «ορφανό» DNA που βρέθηκε στη σοφίτα της μεζονέτας όπου ξεψύχησε η 20χρονη.


Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365