Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Λάρισα: Τα γυρίζει γυναικολόγο που τα έβαλε με το εμβόλιο της Pfizer – «Δεν είπα και πιείτε χλωρίνη»

Η ίδια κατέβασε τελικά την ανάρτησή της

Μετά το πρόσφατο περιστατικό όπου μία γιατρός σε εμβολιαστικό κέντρο της Λαμίας παρακινούσε τον κόσμο να μην εμβολιαστεί, μια γιατρός από την Λάρισα συγκέντρωσε χθες την αρνητική προσοχή του κοινού μιας και η ανάρτηση της στο Facebook, ούτε λίγο ούτε πολύ, παρακινούσε τον κόσμο να μην εμπιστεύεται το εμβόλιο της Pfizer. 


Η ίδια κατέβασε τελικά την ανάρτησή της αλλά ο σάλος που προκάλεσε το ποστ συνεχίζει να κάνει ντόρο στο διαδίκτυο.


«Δεν είπα και πιείτε χλωρίνη!» λέει σήμερα στο newsit.gr η Κωνσταντίνα Καρβέλλα, η γυναικολόγος η οποία προκάλεσε με την ανάρτηση της. Το κύμα των αντιδράσεων και ενδεχομένως και ο φόβος για κάποια ποινή οδήγησαν στο να κατέβει η εμπρηστική ανάρτηση, η οποία παρουσίαζε τα πράγματα συγκεχυμένα, μιας και από την μια έκανε λόγο για «καταστροφή αγγείων» και «διαταραχές στο ανθρώπινο DNA» από τα εμβόλια αλλά την ίδια στιγμή, έλεγε και πως: «θεραπείες υπάρχουν γρήγορες» και: «από Σεπτέμβριο έρχονται τα μονοκλωνικά αντισώματα».


Mέσα σε όλα αυτά διατυπώνονταν και θεωρίες περί παγκοσμιοποίησης, πατριωτισμού αλλά και γενοκτονίας – βλ. την απάντηση σε ένα σχόλιο που πήρε: « Όχι άλλο Άουσβιτς, όχι σε άλλη γενοκτονία»!



«Η Ελλάδα έχει πρώτα απ’ όλα ήρωες»

Μιλώντας σήμερα η ίδια στο newsit.gr, «στρογγυλοποίησε» τα λεγόμενά της, έκανε λόγο απλώς για μια «προσωπική γνώμη» με «καλή διάθεση», τόνισε πως δεν είναι αρνήτρια του κορονοϊού ή των εμβολίων και γενικώς προσπάθησε να «μαζέψει» την αιχμηρή τοποθέτησή της.



Όπως μας είπε λοιπόν: «ο καθένας μπορεί να πει στο κοινό να είναι λίγο προσεχτικός. Τα είπα με καλή διάθεση. Ήταν την ίδια στιγμή και μια παραίνεση στην ίδια την εταιρεία να προσέξει διάφορα πράγματα. Μια γνώμη εξέφρασα, έχω το δικαίωμα να το κάνω, δεν ξέρω γιατί πήρε τόσο μεγάλες διαστάσεις. Δεν ήθελα να ταράξω τον κόσμο».


Η κα Καρβέλλα παραδέχεται πως η ίδια είχε κλείσει ραντεβού για το εμβόλιο της Pfizer αλλά το ακύρωσε μετά από διάφορα πράγματα που διάβαζε για περιστατικά με παρενέργειες. Επιπρόσθετα, όπως είπε, το άνοιγμα της συζήτησης για εμβολιασμό των παιδιών με το εμβόλιο της Pfizer ήταν αυτό που προκάλεσε τελικά την αντίδρασή της. «Δεν είμαι ούτε αρνήτρια του εμβολίου, ούτε του κορονοϊού. Έχω τρία παιδιά μαθητές Λυκείου.




Μου έκανε εντύπωση η συζήτηση για εμβολιασμό των παιδιών. Μου φαίνεται μια παρακινδυνευμένη κίνηση. Το εμβόλιο πρέπει να τελειοποιηθεί. Εγώ αποφάσισα να παρατείνω τον εμβολιασμό μου, μέχρι να έχω περισσότερα δεδομένα. Ευελπιστώ σε βελτίωση της σύστασης των εμβολίων και σε περιορισμό των παρενεργειών».


Όσο για το λόγο που κατέβασε τελικά την ανάρτησή της η ίδια αποδίδει αυτή την κίνησή της στο γεγονός ότι δέχθηκε πάρα πολλά αιτήματα φιλίας αλλά και μηνύματα που ζητούσαν συμβουλές ή ήθελαν να ξεκινήσουν συζήτηση μαζί της για το θέμα των εμβολίων και καθώς η ίδια είναι γιατρός με πιεστικό ωράριο αποφάσισε να μη συνεχίσει αυτή την κουβέντα.


Σε κάθε περίπτωση λέει ότι δεν την φοβίζει μια ενδεχόμενη αντίδραση από τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας και πως αν την καλέσουν σε απολογία θα πει όσα δήλωσε παραπάνω και σε εμάς.


Όπως κατέληξε « Στους περισσότερους, τα εμβόλια δεν έχουν παρενέργειες. Σε κάποιους όμως έχουν. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο καθένας πρέπει να κάνει ο,τι πιστεύει και να μιλάει και να ενημερώνεται από τον γιατρό του για το εμβόλιο που θα κάνει. Εκτός από τα εμβόλια έχουμε και την πρόληψη και έχουμε και ελπιδοφόρα νέα φάρμακα. Η κουβέντα για τον κορονοϊό συνεχίζει να γεννά διαρκώς δεδομένα- μια είναι οι μεταλλάξεις και τώρα η συζήτηση αν πρόκειται για αγγειακή ή πνευμονική νόσο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365