Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Μακρή: Μείωση μισθού σε όσους εκπαιδευτικούς δεν κάνουν self – test

Μείωση μισθού για όποιον αρνείται να κάνει το τεστ και άρα δεν μπορεί να πάει στην εργασία

Μείωση μισθού θα έχουν οι εκπαιδευτικοί που αρνούνται να κάνουν self – test σημείωσε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.


Όπως τόνισε η κ. Μακρή «μείωση μισθού για όποιον αρνείται να κάνει το τεστ και άρα δεν μπορεί να πάει στην εργασία. Όμως δεν έφθασε καταγγελία εκπαιδευτικού που να αρνείται να κάνει self – test. Αντιθέτως οι εκπαιδευτικοί βοήθησαν στο μέτρο αυτό».


Παράλληλα εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού των εκπαιδευτικών, καθώς όπως είπε προσέρχονται μόνοι τους στην διαδικασία. «Προσωπική γνώμη είναι ότι δεν θα χρειαστεί η υποχρεωτικότητα, γιατί οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί προσέρχονται κανονικά και εμβολιάζονται. Και συνδικαλιστικά ζητούσαν να προταχθούν στους εμβολιασμούς».

         

Επίσης έκανε γνωστό πως από αύριο Δευτέρα, οι γονείς θα μπορούν να παραλαμβάνουν και τα δύο self – test από το φαρμακείο την ίδια μέρα, ώστε μεταξύ άλλων, να αποφεύγονται και οι συγχρωτισμοί.


Οι ημερομηνίες για πανελλαδικές και κλείσιμο σχολείων


Σύμφωνα με την υφυπουργό η διδακτική χρονιά θα ολοκληρωθεί στις 25 Ιουνίου σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά και στις 11 Ιουνίου σε Γυμνάσια και Λύκεια.


Οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα αρχίσουν στις 14 Ιουνίου στα Γενικά Λύκεια και την επόμενη μέρα στα ΕΠΑ.


Ακόμα, σύμφωνα με την κ. Μακρή, το υπουργείο Παιδείας «εξετάζει σοβαρά την έναρξη των μαθημάτων νωρίτερα τον Σεπτέμβριο. Όμως δεν θα θιγεί καθόλου ο μήνας Αύγουστος».


Τέλος, έκανε λόγο ότι οι αναπληρωτές καθηγητές θα ξέρουν έγκαιρα πότε θα προσληφθούν. «Θα είναι πολλές και ικανοποιητικές οι προσλήψεις. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την αποχώρηση, με τις 6000 θα συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών».

1 σχόλιο:

  1. Κατα αλλα τιποτα δεν υποχρεωτικο..
    Ουστ βρε αλητες που σας ψηφησαμε κιολας..
    Πραγματικα οι αλλοι(συριζαιοι) τουλαχιστον οτι ελεγαν το πρατανε στ ισια ..ενω εσεις κρυμμενοι πισω απ της κουρτινες .βρε ουστ ειλικρινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365