Σάββατο, 1 Μαΐου 2021

SMS 13033: Με ποιον κωδικό θα πάμε στην Ανάσταση

O αριθμός των πιστών θα είναι αρκετά περιορισμένος

Με τον κωδικό 6 στο 13033 θα παραστούν οι πιστοί στην λειτουργία  της Ανάστασης. Τα μέτρα που ισχύουν για τις εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα ενόψει Πάσχα.


Ο κωδικός θα είναι υποχρεωτικός για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν από κοντά την λειτουργία της Ανάστασης.


O αριθμός των πιστών θα είναι αρκετά περιορισμένος καθώς στο εσωτερικό των εκκλησιών θα υπάρχει αναλογία του ενός ατόμου ανά 25m2 με τα υγειονομικά μέτρα και στους εξωτερικούς χώρους των ναών τήρηση απόστασης 10m2 μεταξύ των πιστών.


Ο προγραμματισμός των Ιερών Ακολουθιών:

- Μεγάλο Σάββατο (Ακολουθία της Αναστάσεως): 21:00

- Κυριακή του Πάσχα (Μέγας Εσπερινός της Αγάπης): 18:30


Τα μέτρα για τις εκκλησίες

Για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, συνεχίζει να ισχύει η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25τμ και με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα εντός των ναών. Ενώ στους εξωτερικούς χώρους των ναών, η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10τμ, και πάντα με τήρηση των κανόνων υγιεινής.


Για όλους τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.


Η Ανάσταση θα γίνει στις 21.00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365