Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Εμβολιασμοί: Μέσα σε λίγες ώρες οι νέοι 18-25 έκλεισαν 18.000 ραντεβού μετά το freedom pass

Το τελευταίο 24ωρο οι Ελληνίδες και οι Έλληνες 18-25 έκλεισαν 18.000 ραντεβού

Σημαντικά και μετρήσιμα αποτελέσματα στην προσπάθεια να πειστούν οι νέοι 18-25 ετών να εμβολιαστούν κατά της Covid έφερε το κίνητρο της χορήγησης €150 μέσω του λεγόμενου «freedom pass» για κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.


Το τελευταίο 24ωρο οι Ελληνίδες και οι Έλληνες 18-25 έκλεισαν 18.000 ραντεβού για να εμβολιαστούν κατά της Covid, ενώ ολόκληρη την προηγούμενη εβδομάδα είχαν κλειστεί 8-9.000 ραντεβού. Με απλά λόγια, μετά την ανακοίνωση της επιδότησης των νέων που θα επιλέξουν να εμβολιαστούν με το κουπόνι των €150, οι συμμετοχές στο εμβολιαστικό πρόγραμμα υπερδιπλασιάστηκαν.


Στις 12:30 το μεσημέρι οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης θα ανακοινώσουν τα μέτρα που θα ισχύσουν για το πλαίσιο λειτουργίας της εστίασης, της ψυχαγωγίας, του αθλητισμού, τη λειτουργία νέων δραστηριοτήτων και τους κλειστούς χώρους. Τη συνέντευξη θα συντονίσει η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα καταστήματα που θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους, θα έχουν προτεραιότητα όσον αφορά τη διευθέτηση των χώρων, καθώς θα έχουν μεγαλύτερη χωριτικότητα και θα δέχονται περισσότερο κόσμο. Υποχρεωτικό παράλληλα θα είναι self test για τους μη εμβολιασμένους που θέλουν να μπουν στα καταστήματα, ενώ οι εμβολιασμένοι θα μπαίνουν με το πιστοποιητικό εμβολιασμού.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα μέτρα, το πιθανότερο, να ισχύσουν από τις 15 Ιουλίου.


Γεωργιάδης: Μεγαλύτερα περιθώρια κινητικότητας για τους εμβολιασμένους

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως όσοι έχουν εμβολιαστεί θα έχουν μεγαλύτερα περιθώρια κινητικότητας. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα των διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους που θα ανακοινωθούν σήμερα στις 12:30, είπε.


Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση που γίνεται για τα καταστήματα εστίασης σε σχέση με αυτό, είπε ότι τα καταστήματα θα χωριστούν σε δυο κατηγορίες. Σε αυτά που θα δέχονται αποκλειστικά μόνο όσους έχουν εμβολιαστεί και σε αυτά που θα δέχονται όλους τους πελάτες. Τα καταστήματα που θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους θα έχουν μια ειδική σήμανση και θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενούν περισσότερους πελάτες. Ο έλεγχος για το αν κάποιος πελάτης είναι εμβολιασμένος, θα γίνεται μέσω κινητού με ευθύνη του καταστήματος, ενώ για τους ανήλικους θα ανακοινωθεί μια ειδική διαδικασία.


Freedom Pass

Η αρχή πάντως έγινε χθες με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την «freedom pass» η οποία είναι ουσιαστικά ένα voucher αξίας 150 ευρώ το οποίο θα δίδεται στους νέους 18-25 ετών εφόσον συμμετάσχουν στον εμβολιασμό. Η «κάρτα ελευθερίας» θα μπορεί να αξιοποιηθεί σε ταξίδια και κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις ενώ θα λαμβάνεται αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης δόσης του εμβολίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365