Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

Τα προνόμια για εμβολιασμένους: Διασκέδαση 2 ταχυτήτων, QR code στα μαγαζιά

Ένα βήμα πριν την ανακοίνωση των προνομίων που θα απολαμβάνουν οι πολίτες που έχουν κάνει το εμβόλιο

Τα σχέδια που εξετάζει η κυβέρνηση ώστε οι εμβολιασμένοι να επιστρέψουν στην κανονική τους ζωή- Στα γήπεδα χωρίς περιορισμούς.


Ένα βήμα πριν την ανακοίνωση των προνομίων που θα απολαμβάνουν οι πολίτες που έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού είναι η χώρα μας, αφού την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η κυβέρνηση να αναγγείλει και επίσημα τις ελευθερίες που θα συνοδεύουν όσους έχουν θωρακιστεί απέναντι στον ιό. 


Στο τραπέζι αυτή την ώρα βρίσκονται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, βρίσκονται συγκεκριμένες διευκολύνσεις, το «πράσινο» φως για τις οποίες αναμένεται να δοθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Υπενθυμίζεται πως ήδη η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πως όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως:


Από την Δευτέρα 28 Ιουνίου θα μπορούν να μεταβαίνουν, χωρίς self test, στην εργασία τους και στα γυμναστήρια (15 μέρες μετά τη δεύτερη δόση)

Να μετακινούνται ελεύθερα σε χώρες της ΕΕ με το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού που ενεργοποιείται από την 1η Ιουλίου

Παράλληλα, 3 ακόμα προτάσεις φαίνεται πως θα υιοθετηθούν, επαναφέροντας τη ζωή των εμβολιασμένων σε κανονικούς ρυθμούς. Έτσι, αναμένεται να ανακοινωθεί:


1.Η ελεύθερη πρόσβαση σε κλειστούς χώρους χωρίς μάσκα

2.Οι μετακινήσεις και τα ταξίδια χωρίς τεστ

3.Η είσοδος σε γήπεδα, θέατρα, σινεμά, συναυλίες, φεστιβάλ, μπαρ, εστιατόρια χωρίς περιορισμούς


Είσοδος με QR Code

Αυτό που μένει να απαντηθεί είναι αν το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα πάρει την απόφαση ώστε οι εμβολιασμένοι να μπαίνουν στους συγκεκριμένους χώρους με την επίδειξη του Ευρωπαϊκού ή του Εθνικού πιστοποιητικού που δίνεται όταν κάποιος εμβολιάζεται και όπου αναγράφεται ένα barcode. Ο υπεύθυνος του καταστήματος θα το ελέγχει μέσω μιας ειδικής εφαρμογής.


Διασκέδαση 2 ταχυτήτων

Ακόμα όμως ένα σχέδιο που μελετάται με προσοχή αφορά ειδικά την εστίαση και την ψυχαγωγία. Το πλάνο προβλέπει υπεύθυνοι κινηματογράφων, θεάτρων, συναυλιών, φεστιβάλ, αθλητικών εκδηλώσεων να μπορούν να επιλέγουν αν θα παρέχουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν αποκλειστικά σε εμβολιασμένους - δηλαδή να είναι covid - free καταστήματα ή χώροι - οπότε και θα μπορούν να λειτουργούν χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα, δηλαδή με πληρότητα 90% ή και 100%.


Εάν ο ίδιος επιλέξει να απευθυνθεί σε όλο το φάσμα των πολιτών - εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους - τότε θα ισχύουν τα πρωτόκολλα που υπάρχουν αυτή την στιγμή. Για παράδειγμα στην εστίαση 70% πληρότητα, στα τραπέζια μέχρι 10 άτομα, εργαζόμενοι με μάσκες κ.ό.κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365