Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

Θρήνος στον αθλητισμό: «Έσβησε» στα 48 του από κορονοϊό ο πρωταθλητής ΑΜΕΑ Νίκος Καπλάνης

Η δυσάρεστη είδηση για τον ελληνικό αθλητισμό έγινε γνωστή την Παρασκευή

Ο ελληνικός αθλητισμός και το Παραολυμπιακό Κίνημα θρηνούν την απώλεια του Νίκου Καπλάνη, σε ηλικία 48 ετών λόγω επιπλοκών που παρουσίασε, δίνοντας μάχη με τον κορονοϊό.


Την απώλεια του πρωταθλητή ΑΜΕΑ Νίκου Καπλάνη, σε ηλικία 48 ετών από κορονοϊό, θρηνεί το ελληνικό Παραολυμπιακό Κίνημα. Η δυσάρεστη είδηση για τον ελληνικό αθλητισμό έγινε γνωστή την Παρασκευή (04/06). Ο Εκλιπών τα τελευταία 16 χρόνια εργαζόταν στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.


Ο Νίκος Καπλάνης, αθλητής της κολύμβησης, του στίβου και της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, απεβίωσε σε ηλικία 48 ετών νικημένος από κορωνοϊό.


Το τελευταίο διάστημα ο εκλιπών έδινε μάχη απέναντι στο νέο θανατηφόρο ιό, αλλά, την Παρασκευή (04/06) άφησε την τελευταία του πνοή. Ο Νίκος Καπλάνης ήταν πρωταθλητής στην κλάση 1 της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ενώ είχε πάρει μέρος στους Παραολυμπιακούς της Αθήνας.


Ο πρωταθλητής Ελλάδας είχε πάρει, παράλληλα, μέρος σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, ενώ είχε πάρει μέρος σε διεθνείς αγώνες ως αθλητής της κολύμβησης και του στίβου. Μέτρησε συνολικά 3 παρουσίες σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, το 2000 στο Σίδνεϊ και το 2012 στο Λονδίνο, όπως και το 2004 στην Αθήνα. Ακόμα μέτρησε 10 συμμετοχές σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και 5 σε παγκόσμια πρωταθλήματα, ενώ από το 2017 ήταν αθλητής και του Boccia. Υπήρξε ένας ιδιαίτερα δραστήριος άνθρωπος γεμάτος δύναμη. Ο Νίκος Καπλάνης είχε καταγωγή από το Μέτσοβο, αλλά είχε γεννηθεί στην Αθήνα.


Η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες ανέφερε σε ανακοίνωσή της:


«Τον πρόωρο χαμό του Νίκου Καπλάνη θρηνεί το ελληνικό Παραολυμπιακό Κίνημα. Ο αθλητής της κολύμβησης, του στίβου της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και τα τελευταία χρόνια και του μπότσια, με πολλές και σημαντικές διακρίσεις σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 48 ετών, νικημένος από τον κορονοιό.


Ο Νίκος Καπλάνης είχε καταγωγή από το Μέτσοβο και είχε σπουδάσει ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ τα τελευταία 16 χρόνια εργαζόταν στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.


Το ΔΣ της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ εκφράζει τη λύπη του για την απροσδόκητη απώλεια του Νίκου Καπλάνη, αλλά και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».


1 σχόλιο:

  1. Καλο ταξίδι να εχει στην γειτονιά των αγγέλων κουράγιο να δίνει ο Θεός στην οικογένεια του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365