Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Δολοφονημένη γύρω από σταυρούς μέσα στο δάσος: Η δολοφονία της Τζινέτ που παραμένει ανεξιχνίαστη 49 χρόνια μετά

Ο τρόπος που βρέθηκε τοποθετημένο το πτώμα της πυροδότησε θεωρίες περί ανθρωποθυσίας 

H δολοφονία της Τζινέτ ΝτεΠάλμα δεν έχει διαλευκανθεί έως σήμερα. Ο τρόπος που βρέθηκε τοποθετημένο το πτώμα της πυροδότησε θεωρίες περί ανθρωποθυσίας.


Κωμόπολη Σπρινγκφιλντ, Νιου Τζέρσεϊ, πρωινό 19ης Σεπτεμβρίου 1972: Μια ηλικιωμένη κυρία έχει βγάλει τον σκύλο της βόλτα στην περιοχή του ορυχείου Χούντεϊλ. Ξαφνικά ο σκύλος πιάνει μια οσμή και φεύγει τρέχοντας. Όταν επιστρέφει κρατά κάτι στο στόμα του. Είναι ένα ανθρώπινο χέρι.


Μοιάζει με κινηματογραφικό σενάριο αλλά έτσι βρέθηκε το πτώμα της Τζινέτ ΝτεΠάλμα. Ο δεξιός πήχης που κρατούσε στο στόμα του ο σκύλος ανήκε στη 16χρονη που αναζητούσαν οι αρχές από τον Αύγουστο. Το μυστήριο της εξαφάνισης της είχε λυθεί, αυτό της δολοφονίας της όμως είχε μόλις ξεκινήσει.


H εξαφάνιση


Η Τζινέτ είχε γεννηθεί στις 3 Αυγούστου 1956 στο Σπρίνγκφιλντ. Είναι μια μικρή κωμόπολη στο Νιού Τζέρσεϊ με ελάχιστη εγκληματικότητα. Η οικογένεια της ήταν βαθειά θρησκευόμενη και όσοι γνώριζαν τη Τζινέτ λένε πως ήταν «ένα καλό κορίτσι που φυσικά ως έφηβη είχε και την ατίθαση πλευρά της».


Το βράδυ της 7ης Αυγούστου 1972 η Τζινέτ έφυγε από το σπίτι για να συναντήσει μια φίλη. Είπε στη μητέρα της ότι θα έπαιρνε το τρένο. Ήταν η τελευταία φορά που την είδαν ζωντανή.


Δεν πήγε ποτέ στο σπίτι της φίλης της και δεν επέστρεψε στο δικό της. Η οικογένεια επικοινώνησε με την αστυνομία και την ενημέρωσαν για το γεγονός. Το πρωί της 8ης Αυγούστου πήγαν στο τμήμα και κατέθεσαν επίσημα αναφορά. Η έρευνα ξεκίνησε άμεσα αλλά δεν οδήγησε πουθενά.


Η φρικτή αποκάλυψη


Μετά το αρχικό σοκ η κυρία που είδε τον σκύλο της να κουβαλάει ένα χέρι, ειδοποίησε τις αρχές. Στο σημείο έφτασαν αρκετοί αστυνομικοί και «χτένισαν» την περιοχή. Πάνω σε έναν βράχο που οι κάτοικοι της περιοχής ονομάζουν «Τα Δόντια του Διαβόλου» βρέθηκε το υπόλοιπο σώμα της Τζινέτ. Ο τρόπος που είχε τοποθετηθεί έδωσε μια ακόμα πινελιά φρίκης στην υπόθεση.


Το πτώμα της Τζινέτ ήταν μπρούμυτα με το αριστερό χέρι κάτω από το κεφάλι. Το δεξί χέρι ήταν απλωμένο και έλειπε ο πήχης και η παλάμη (το κομμάτι που είχε πάρει ο σκύλος. Γύρω από το πτώμα είχε φτιαχτεί με ξύλα ένα πλαίσιο σε σχήμα φέρετρου. Εκτός του πλαισίου και γύρω από το σώμα της Τζινέτ βρέθηκαν πολλοί μικροί ξύλινοι σταυροί.


Η νεκροψία δεν έδειξε ούτε χτυπήματα, ούτε σοβαρά τραύματα αλλά ούτε και ίχνη ύποπτων ουσιών. Ο ιατροδικαστής συμπέρανε ότι η Τζινετ είχε στραγγαλιστεί. Αρχικά η έρευνα στράφηκε σε έναν άστεγο που κυκλοφορούσε στην περιοχή γνωστός ως ο «Κόκκινος». Γρήγορα όμως αποκλείστηκε ως ύποπτος.


Πανικός και θεωρίες περί ανθρωποθυσίας


Όταν πλέον οι λεπτομέρειες για την υπόθεση έγιναν γνωστές η δολοφονία της Τζινετ τράβηξε το ενδιαφέρον ολόκληρης της Αμερικής. Ειδικά στην περιοχή προκλήθηκε πανικός ενώ ο τρόπος που είχε τοποθετηθεί το πτώμα δημιούργησε διάφορες θεωρίες για το πώς δολοφονήθηκε η 16χρονη. Ο Τύπος μιλούσε για ανθρωποθυσία και σατανική σέχτα που δρούσε σε ολόκληρη την κομητεία. Υπήρξαν καταγγελίες ότι εμπλέκονταν μια ομάδα μάγων και μαγισσών που έκανε τελετές κοντά στον ινδιάνικο καταυλισμό Γουατσάνγκ. Ανώνυμες επιστολές έφτασαν στην αστυνομία για έφηβους σατανιστές που σκότωσαν την Τζινέτ στα Δόντια του Διαβόλου για να ικανοποιήσουν τον Σατανά. Κανένα στοιχείο δεν βρέθηκε και τίποτα δεν επιβεβαιώθηκε.


Μέσα στα χρόνια κυκλοφόρησαν και κάποιες άλλες θεωρίες που δεν είχαν να κάνουν με ανθρωποθυσία και αποκρυφισμό. Μια από αυτές ανέφερε ότι η Τζινέτ πέθανε από υπερβολική δόση και οι φίλοι της την μετέφεραν εκεί. Η τοξικολογική όμως το μόνο που εντόπισε στο αίμα της ήταν ασυνήθιστα υψηλή συγκέντρωση μολύβδου.  


Κάποιοι θεωρούν ότι η Τζινέτ βρέθηκε τυχαία στο δρόμο κάποιου ψυχοπαθή. Εκείνη την εποχή στις ΗΠΑ δρούσαν δεκάδες κατά συρροή δολοφόνοι. Είδε το κορίτσι και της επιτέθηκε.


Ο γνωστός...

Οι αρχές θεωρούν πως το πιθανότερο σενάριο είναι ο δράστης της δολοφονίας να γνώριζε την Τζινέτ. Κάποιος από το σχολείο ή την εκκλησία που πήγαινε με την οικογένεια της. Κάποιος που είχε εμμονή μαζί της.


Την ακολούθησε και της επιτέθηκε. Το αν ο σκοπός του ήταν να την σκοτώσει ή εξοργίστηκε από κάτι κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει.


 Όσο για τον τρόπο που είχε τοποθετηθεί το πτώμα δείχνει περισσότερο ότι ο δράσης ήταν θρησκευόμενος παρά αποκρυφιστής. Το κορίτσι δεν είχε τραύματα που στηρίζουν τη θεωρία της σατανιστικής ανθρωποθυσίας όπου το αίμα παίζει μεγάλο ρόλο.


Τα πλαίσιο σε σχήμα φέρετρου και οι μικροί σταυροί ίσως να υποδεικνύουν ότι ο δολοφόνος ήθελε μια χριστιανική εικόνα για το τέλος της Τζινέτ.


Cold case


Η υπόθεση μπήκε γρήγορα στο αρχείο καθώς δεν βρέθηκαν νέα στοιχεία. Το 1999 το Σπρίνγκφιλντ χτυπήθηκε από τον τυφώνα Φλόιντ και τα υπόγεια του αστυνομικού τμήματος πλημμύρισαν. Ο φάκελος της δολοφονίας της Τζινετ χάθηκε.


Το 2015 οι Τζέσε Πόλακ και Μαρκ Μοράν κυκλοφόρησαν το βιβλίο «Death on the Devil's Teeth», το αποτέλεσμα της έρευνας τους για τον φόνο της Τζινέτ. Εκεί υποστηρίζουν ότι η αστυνομία έκλεισε βεβιασμένα την υπόθεση ενώ υπήρχαν στοιχεία που τη συνέδεαν με άλλους φόνους αλλά και ύποπτοι που δεν είχαν εξεταστεί.


Σχεδόν μισό αιώνα μετά η δολοφονία της Τζινέτ είναι απίθανο να διαλευκανθεί. Ούτε ο δράσης (ή οι δράστες) θα λογοδοτήσουν αλλά ούτε θα ξεκαθαριστεί ποτέ τι ακριβώς συνέβη το βράδυ της 7ης Αυγούστου 1972.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365