Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Εστίαση: Έτσι θα γίνεται ο έλεγχος για τον εμβολιασμό των πελατών

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε πως άμεσα θα βγει Κοινή Υπουργική Απόφαση

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) θα καθοριστεί ακριβώς το πώς θα γίνεται ο έλεγχος για τον εμβολιασμό των πελατών στην εστίαση, είτε με QR code, είτε όχι.


O υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε, εκτός των άλλων, το πώς θα λειτουργεί η ψηφιακή εφαρμογή που θα πιστοποιεί το αληθές για τον εμβολιασμό των πελατών στην εστίαση. Μετά τις ανακοινώσεις που έγιναν την Τρίτη (29/06) για τα προνόμια των εμβολιασμένων και τις αλλαγές που έρχονται από τον Ιούλιο.


Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε πως άμεσα θα βγει Κοινή Υπουργική Απόφαση, που θα καθορίζει ακριβώς το πώς θα γίνεται ο έλεγχος, με στόχο να διασφαλιστούν και προσωπικά δεδομένα.


Για το θέμα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε στο «Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm»: «Θα βγάλουμε σε λίγο την κοινή υπουργική απόφαση η οποία θα εξηγεί ακριβώς και το ηλεκτρονικό σύστημα και το πώς θα γίνεται ο έλεγχος. Θα έχουμε ένα ηλεκτρονικό σύστημα που θα κατεβάζει ο κάθε επιχειρηματίας δωρεάν μια εφαρμογή εάν μεν το κατάστημά του έχει τα ηλεκτρονικά αυτά συστήματα με τα QR θα μπορεί αν κάνει αυτόματα τη σάρωση και να έχει αυτόματα την έγκριση, εάν δεν έχει QR θα το γράφει με το χέρι τον ΑΜΚΑ στον υπολογιστή του, θα παίρνει αυτομάτως την έγκριση "ναι είναι εμβολιασμένος, όχι δεν είναι" και μετά το κατάστημα θα δουλεύει με τον τρόπο των εμβολιασμένων ή των μη εμβολιασμένων δηλαδή των μικρών ή των αμιγών. Δεν είναι και τόσο πολύ δύσκολο, δεν είναι και η ΝΑΣΑ , δεν πάμε να κάνουμε προσεδάφιση και στον Άρη! Είναι κάτι καινούργιο, είναι κάτι σύνθετο, δημιουργεί ανησυχίες αλλά έχει κάποιος να προτείνει μια καλύτερη ιδέα;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365