Κυριακή, 6 Ιουνίου 2021

Έρχονται ανακοινώσεις για μουσική και απαγόρευση κυκλοφορίας, γάμοι με... περισσότερους καλεσμένους

«Ξεκλειδώνουν» οι γάμοι

Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η «κρίσιμη» συνεδρίαση των ειδικών για την περαιτέρω απελευθέρωση των περιορισμών, όπως η μουσική στην εστίαση, ο αριθμός των καλεσμένων σε δεξιώσεις και η άρση απαγόρευσης της κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες.


Μπορεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας να βελτιώνεται, κάτι που παραδέχθηκαν και οι ειδικοί κατά την καθιερωμένη ενημέρωση της Παρασκευής, ωστόσο οι επιχειρηματίες της εστίασης δεν πήραν το «πράσινο» φως για τη μουσική στα μαγαζιά τους.


Όμως, η στιγμή που θα τσουγκρίσουμε ποτήρια με συνοδεία μουσικής στους εξωτερικούς δεν αργεί, πάντα με τη λογική ότι θα συνεχιστεί η βελτίωση στην επιδημιολογική κατάσταση.


Με δεδομένη την σταθεροποίηση ή και την πτωτική τάση που καταγράφουν οι επιδημιολογικοί δείκτες στη χώρα μας, η Επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα ώστε να εξετάσει μέτρα για την περαιτέρω απελευθέρωση των περιορισμών που εξακολουθούν να υφίστανται όπως η μουσική στην εστίαση, ο αριθμός των καλεσμένων σε δεξιώσεις και η άρση απαγόρευσης της κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες.


Απαγόρευση κυκλοφορίας

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας (μετά τις 11 Ιουνίου) αναμένεται ανακοίνωση είτε για τον περιορισμό είτε για την κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, που έως τώρα ισχύει από τις 00:30 μέχρι τις 05:30. 


Πρόκειται για ένα σενάριο που «φωτογράφισε» και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, τόσο στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη, όσο και με δηλώσεις την Παρασκευή.


Το πιθανότερο σενάριο το οποίο φαίνεται να πέφτει στο τραπέζι είναι αυτό της παράτασης, για αρχή, κατά μιας ώρας στην απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία θα ξεκινάει από τη 01.30.


Μουσική στην εστίαση

Στο τραπέζι των συζητήσεων θα τεθεί και το θέμα επαναφοράς της μουσικής στην εστίαση. Πιθανόν να γίνει μαζί με τον περιορισμό ή κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας.


«Ξεκλειδώνουν» οι γάμοι

Τέλος, προς 1η Ιουλίου προσδιορίζεται να επιτραπούν έως 200 καλεσμένοι σε δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων, αντί για 100 που ήταν μέχρι τώρα.


Πρόκειται για ένα γεγονός που αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στους γάμους και τα βαφτίσια τα οποία για την ώρα ακυρώνονται σωρηδόν εξαιτίας της απαγόρευσης τόσο στη μουσική όσο και στο... ωράριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365