Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Οι “Εσκομπάρ” της Καλύμνου: Πώς διακινούσαν ναρκωτικά με σκάφη και πολυτελή αυτοκίνητα

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται τουλάχιστον 400 “κωδικοποιημένες” δοσοληψίες

Οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Καλυμνίων έβαλαν “φρένο” στη δράση δύο κυκλωμάτων ναρκωτικών με τη σύλληψη οκτώ μελών τους. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και οι δύο αρχηγοί οι οποίοι έκαναν χλιδάτη ζωή, με σκάφη αναψυχής, ακριβά αυτοκίνητα, μαθήματα κατάδυσης και σπουδές σε Σχολή Εμπορικού Ναυτικού.


Στη δικογραφία περιλαμβάνονται τουλάχιστον 400 “κωδικοποιημένες” δοσοληψίες τους τελευταίους τέσσερις μήνες.


Αν και άνεργος, ο εγκέφαλος της σπείρας με το προσωνύμιο “Κομπάλι” ήταν γνωστός στην Κάλυμνο για την ακριβή ζωή που έκανε. Ήταν ο κύριος αποδέκτης των κερδών και φρόντιζε να προμηθεύεται τα ναρκωτικά κυρίως από την Αθήνα και ταυτόχρονα κρατούσε τα ηνία της σπείρας.


Τις πωλήσεις είχαν αναλάβει τα άλλα μέλη, μεταξύ των οποίων ο θείος του “Κόμπαλι”, γνωστός και με τα ψευδώνυμα “Χοντρός” και “Ρούλης”, ο οποίος είναι τοξικομανής και έχει βαρύ παρελθόν με συλλήψεις και φυλάκιση. Βοηθοί του ήταν το “Κουνέλι” ή “Αυτιάς”, καθώς και ο επονομαζόμενος “Μάικο”.


Παρότι συνήθως δεν εργάζονταν είχαν εξοπλίσει με αξεσουάρ μεγάλης αξίας τα οχήματά τους τα οποία χρησιμοποιούσαν για διακίνηση ναρκωτικών. Το άτομο που προμήθευε με ναρκωτικά τη σπείρα ήταν ο “ξάδελφος” ο οποίος διατηρούσε “καβάτζες” σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Μέρος από τα κέρδη κατέληγε σε εκείνον με σκοπό να τροφοδοτεί την “αλυσίδα” της διακίνησης και να προμηθεύει και πάλι την εγκληματική οργάνωση.


Τα μέλη της σπείρας είχαν γίνει φόβος και τρόμος για τους τοξικομανείς του νησιού, τους οποίους απειλούσαν και δεν ήταν λίγες οι φορές που προχωρούσαν ακόμα και σε ξυλοδαρμούς. Οι τηλεφωνικές συνομιλίες που έχουν καταγραφεί φανερώνουν σχέσεις και συχνές επικοινωνίες με άτομα που βρίσκονται στη φυλακή.


Πηγή πληροφοριών: Espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365