Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Ζάκυνθος: Ο μάρτυρας «κλειδί» που έλυσε το γρίφο της επίθεσης στον Ντίμη Κορφιάτη

Δεν μιλάνε οι κατηγορούμενοι

Η κατάθεση ενός άνδρα, τις προηγούμενες ημέρες, στους αξιωματικούς τους Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής ήταν εκείνη που ξεκλείδωσε τις έρευνες της αστυνομίας για την απόπειρα δολοφονίας του Ντίμη Κορφιάτη, το καλοκαίρι του 2020. 


Κατά την επίθεση εκείνη είχε χάσει την ζωή της η σύζυγος του επιχειρηματία. Ακόμη ένας αστυνομικός ανάμεσα στους συλληφθέντες. Αναμένονται ανακοινώσεις από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Με ελικόπτερο στη Ζάκυνθο η δικογραφία.


Στις 9 Ιουνίου του 2020 ο συγκεκριμένος μάρτυρας είδε σε παραλία της Ηλείας, μεταξύ άλλων, δύο άνδρες να επιβιβάζονται σε ένα φουσκωτό σκάφος. Όπως πρόσεξε, τα άτομα αυτά κρατούσαν κράνη μηχανής, ενώ όπως πρόλαβε να δει ένας είχε στην κατοχή του πιστόλι. Από την πορεία του πλωτού μπόρεσε να συμπεράνει πως προορισμός είναι η Ζάκυνθος. Εκεί όπου, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα του Ανθρωποκτονιών, θα έμπαινε σε εφαρμογή η τελευταία φάση της ένοπλης επίθεσης εναντίον του Ντίμη Κορφιάτη, που οδήγησε στη δολοφονία της συζύγου του.


Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, ο μάρτυρας κλειδί συμπλήρωσε πως λίγες ώρες μετά κατάλαβε πως το φουσκωτό, με τα ίδια άτομα, επέστρεψε στην ίδια παραλία και οι επιβάτες του αποβιβάστηκαν και μπήκαν σε αυτοκίνητα.


Διαφυγή στην Αθήνα

Αμέσως μετά την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Κορφιάτη, που στοίχισε την ζωή στην σύζυγό του, οι δράστες κρύφτηκαν στην Αθήνα με σκοπό να αποφύγουν τη σύλληψη.


Η κατάθεση όμως του μάρτυρα οδήγησε στον ιδιοκτήτη του φουσκωτού: πρόκειται για τον εφοπλιστή που αναζητείται και από εκεί σε όλους τους υπόλοιπους.


Δεν μιλάνε οι κατηγορούμενοι

Για τους αξιωματικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών, που εδώ και 11 μήνες κάνουν έρευνες για τη δολοφονία του περασμένου Ιουνίου στη Ζάκυνθο, ηθικός αυτουργός είναι ο επίορκος αστυνομικός που έδωσε μάλιστα την εντολή μέσα από τις φυλακές.


Στη μοτοσικλέτα που πλησίασε τον ξενοδόχο και την σύζυγό του επέβαιναν τα δυο άτομα που ήταν στην ασφάλεια του εφοπλιστή και θεωρούνται οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας.


Όλοι τους κρατούν αρνητική στάση και δεν λένε το παραμικρό στις αρχές.


Εμπλοκή και δεύτερου πρώην αστυνομικού

Ανάμεσα στα επτά άτομα που έχουν συλληφθεί μέχρι αυτή τη στιγμή για τη δολοφονία της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη είναι και δεύτερος αστυνομικός.


Πληροφορίες από την ασφάλεια αναφέρουν πως ο ρόλος που είχε ο συγκεκριμένος ήταν περιφερειακός.


Δηλαδή βοήθησε στην μεταφορά του φουσκωτού αλλά και στην διαφυγή των δραστών.


Αναζητείται εφοπλιστής για τη δολοφονία

Ο εφοπλιστής αναζητήθηκε από τους άνδρες του Ανθρωποκτονιών σε τρία διαφορετικά σπίτια της Αθήνας χωρίς όμως να εντοπιστεί.


Επίσης έρευνες έγιναν και σε ένα σκάφος χωρίς όμως αποτέλεσμα.


Ωστόσο η αίσθηση που υπάρχει είναι πως αργά ή γρήγορα θα εμφανιστεί στις αρχές.


Η Ναυτιλιακή του εταιρεία έχει γραφεία σε Κηφισιά και Κολωνάκι, ενώ η έδρα φαίνεται πως είναι στα Νησιά Μάρσαλ.


Κινείται μεταξύ Ελλάδας και Μονακό, ενώ είναι αρκετά γνωστός στους κοσμικούς κύκλους της Αθήνας.


Ο εφοπλιστής που κατηγορείται για συνέργεια στην δολοφονία, είναι ο ιδιοκτήτης του σκάφους διαφυγής των εκτελεστών από το νησί.


Το δεύτερο άτομο το οποίο δεν έχει συλληφθεί είναι μια γυναίκα, η οποία ήταν τα «μάτια» της συμμορίας. Η καταζητούμενη είχε αναλάβει τη διακριτική παρακολούθηση του Ντίμη Κορφιάτη και κατέγραφε σε καθημερινή βάση τις κινήσεις, το πρόγραμμα και τις διαδρομές του ξενοδόχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365