Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Δήμητρα της Λέσβου: Θάφτηκε ως “αγνώστων στοιχείων” – Οργή για το πώς αντιμετωπίστηκε

Η αστυνομία επέμενε ότι τα δαχτυλικά αποτυπώματα ταυτοποιούν τον Δημήτρη Καλογιάννη με το θύμα της σορού της 9ης Απριλίου

Τον έντονο προβληματισμό του για την ταυτοποίηση της σορού του Δημήτρη Καλογιάννη, της γνωστής «Δήμητρας» της Λέσβου εκφράζει μέσα από το protothema.gr ο πρόεδρος και Διοικητής της Υπηρεσίας Silver Alert, Γεράσιμος Κουρούκλης ο οποίος διαφωνεί με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και ταλαιπωρήθηκε η οικογένεια του άτυχου Καλογιάννη και θεωρεί ότι η εξέταση DNA, θα ήταν πιο ακριβής και πιο ασφαλής για την ταυτοποίηση παρά από τα δαχτυλικά αποτυπώματα όπου στη συγκεκριμένη περίπτωση θα μπορούσε να ήταν και αλλοιωμένα.


«Η αστυνομία επέμενε ότι τα δαχτυλικά αποτυπώματα ταυτοποιούν τον Δημήτρη Καλογιάννη με το θύμα της σορού της 9ης Απριλίου. Η οικογένεια, το δέχτηκε αυτό το αποτέλεσμα γιατί είναι κουρασμένη. Εγώ προσωπικά διαφωνώ και πιστεύω ότι η εξέταση DNA, θα ήταν το πιο ασφαλές μέσο για να ταυτοποιηθεί.


Το θύμα είχε βρεθεί στις 9 Απριλίου, κρατήθηκε στο ψυγείο μέχρι τις 18 Μαΐου όπου και τον έστειλαν στην ιατροδικαστική. Η ιατροδικαστική είδε ότι υπάρχει κακή σήψη λόγω κακής συντήρησης του ψυγείου και δεν μπορούσε να προχωρήσει σε ταφή. Στη συνέχεια συννενοήθηκε με το νοσοκομείο όπου και τον παρέλαβε για να τον πάει για ταφή.


Όλα αυτά χωρίς να ενημερώσουν κανέναν κι ο άτυχος Δημήτρης Καλογιάννης ενταφιάστηκε σαν άτομο αγνώστων στοιχείων. Και όλο αυτό από ένα τεράστιο λάθος, λάθος διαχείρισης του νοσοκομείου και άλλων φορέων γιατί κανείς δεν ενημέρωσε την υπηρεσία silver alert όπου θα διασταυρώναμε εξαρχής το θύμα και ο άνθρωπος θα είχε ταφεί με όλες τις τιμές που αρμόζουν σε έναν νεκρό», λέει στο protothema.gr ο Γεράσιμος Κουρούκλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365