Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021

Τα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ που θα προκηρυχθούν το επόμενο διάστημα

Νέα προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης δεξιοτήτων

Νέα προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης δεξιοτήτων στις πράσινες και ψηφιακές δεξιότητες ετοιμάζονται το επόμενο διάστημα από τον ΟΑΕΔ σύμφωνα με τον Διοικητή του Οργανισμού, Σπύρο Πρωτοψάλτη, ο οποίος συναντήθηκε με την Άννα Ευθυμίου, βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ.


Σύμφωνα με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ τα προγράμματα που εκπονούνται στον ΟΑΕΔ, μεταξύ των οποίων για την Κεντρική Μακεδονία είναι:


α) το πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας για 3.000 άνεργους, με έμφαση στις γυναίκες,


β) το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας για ανέργους 18-29 ετών, με έμφαση στις γυναίκες και


γ) το πρόγραμμα επιχορήγησης των επιχειρήσεων για απασχόληση ανέργων 30 ετών και άνω.


Επιπρόσθετα, σχεδιάζεται ένα 100% επιδοτούμενο από τον ΟΑΕΔ πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για 10.000 νέους ανέργους, 18-29 ετών, διάρκειας επτά μηνών, στην Αττική και την Κεντρική Μακεδονία.


«Η στήριξη των νέων ανθρώπων και των γυναικών είναι ανέκαθεν προτεραιότητά μου, καθώς θεωρώ ότι αποτελούν ευάλωτες κοινωνικά ομάδες στην εύρεση εργασίας. Στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου που έχω ξεκινήσει με κοινωνικούς φορείς, για την επόμενη μέρα της πανδημίας του κορονοϊού, επισκέφτηκα τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, προκειμένου να ενημερωθώ για τη μέριμνα που λαμβάνεται για τις παραπάνω ομάδες.


Παράλληλα, το Ταμείο Ανάκαμψης μπορεί να δημιουργήσει νέα δεδομένα στην αγορά εργασίας, καθώς προωθούνται ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τις γυναίκες και τους νέους. Βασικός στόχος είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω της αειφόρου και αποδοτικής ανάπτυξης της κοινωνίας», δήλωσε η βουλευτής.


Η Άννα Ευθυμίου ζήτησε να ενημερωθεί για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ που αφορούν τους νέους, καθώς και τη γυναικεία επιχειρηματικότητα. O κ. Διοικητής παρουσίασε τα προγράμματα που εκπονούνται στον ΟΑΕΔ, μεταξύ των οποίων για την Κεντρική Μακεδονία:


α) το πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας για 3.000 άνεργους, με έμφαση στις γυναίκες,


β) το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας για ανέργους 18-29 ετών, με έμφαση στις γυναίκες και


γ) το πρόγραμμα επιχορήγησης των επιχειρήσεων για απασχόληση ανέργων 30 ετών και άνω.


Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε και το Ταμείο Ανάκαμψης. Όπως ανέφερε στη βουλευτή ο κ. Πρωτοψάλτης, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν από τον ΟΑΕΔ προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης δεξιοτήτων με έμφαση στις πράσινες και ψηφιακές δεξιότητες, οι οποίες αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365