Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2021

“Ελευθερώνονται” και τα εμβόλια Pfizer και Moderna για τους 18 – 29

Με πολύ μεγάλη επιτυχία εξελίσσεται από χθες το πρόγραμμα του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού για covid

Έσπασε ρεκόρ ο αριθμός των πολιτών που μπήκαν την Τρίτη – πρώτη ημέρα ενεργοποίησης του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού- στην πλατφόρμα για να το εκδώσουν. Έως αργά το βράδυ είχαν εκδοθεί 81.200 πιστοποιητικά, όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.


Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά ότι “με πολύ μεγάλη επιτυχία εξελίσσεται από χθες το πρόγραμμα του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού για covid. Έχουν ήδη εκδοθεί 81.200 πιστοποιητικά έως χθες το βράδυ”. Αναφερόμενος στα λάθη τα οποία διαπιστώθηκαν σε ορισμένους ως προς τον τύπο του εμβολίου που είχαν κάνει, ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι “στο ξεκίνημα της πλατφόρμας για πολύ μικρό αριθμό πολιτών που γρήγορα μπήκαν για να εκδώσουν το πιστοποιητικό, υπήρχε ένα λάθος στον τύπο του εμβολίου που είχαν κάνει. Αυτοί θα πρέπει να ξαναμπούν στην πλατφόρμα, καθώς έχουν γίνει διορθώσεις και θα το πάρουν με τα σωστά στοιχεία“.


Ο κ. Γεωργαντάς πρόσθεσε ότι “το πιστοποιητικό μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στις χώρες που είναι ήδη συμβεβλημένες στο σύστημα. Από χθες μαζί με την Ελλάδα ισχύει σε επτά χώρες. Βεβαίως περιμένουμε σε αυτό το διάστημα του Ιουνίου να προστίθενται σταδιακά και οι υπόλοιπες γιατί σε ενωσιακό επίπεδο θα λειτουργήσει από 1η Ιουλίου”. Ο ίδιος εξήγησε ότι όταν ταξιδεύεις σε μια ξένη χώρα, “απλά σκανάρουν το έγγραφο, βλέπουν τη γνησιότητά του, δεν μένουν τα προσωπικά δεδομένα και περνάς κανονικά“. Όπως είπε ο υφυπουργός, “γι’ αυτούς που κινούνται προς τα νησιά, μπορούν να εισέρχονται με την απλή βεβαίωση εμβολιασμού. Θα έρθουν όμως ανακοινώσεις και για την αντικατάσταση της βεβαίωσης εμβολιασμού με το συγκεκριμένο πιστοποιητικό“. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει σχέδιο οι πλήρως εμβολιασμένοι να μην κάνουν self test, αλλά ακόμα περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασιστεί και θα υπάρξουν ανακοινώσεις.


Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά, “οι νέοι ηλικίας από 18 έως 29 ετών θα μπορούν μα εμβολιάζονται από τις επόμενες ημέρες και με τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna, εκτός από το μονοδοσικό της Johnson&Johnson. Τα δε ραντεβού τους θα κλείνονται από τις 7 Ιουνίου και μετά. Μέχρι στιγμής και λόγω της έλλειψης του μονοδοσικού με το οποίο ξεκίνησε ο εμβολιασμός τους, έχουν εμβολιαστεί περίπου 65.000 αν και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πολλοί περισσότεροι“.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365