Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021

Tι αλλάζει στο Google Search

Tι αλλάζει στο Google Search

Τον Μάιο η Google είχε αποκαλύψει ότι εργάζεται πάνω σε μια νέα τεχνολογία που ονομάζεται Multitask Unified Model (MUM) με την οποία θα προσπαθήσει να δίνει στον χρήστη καλύτερα αποτελέσματα σε σύνθετα αιτήματα αναζήτησης στο Google Search. Τώρα, η Google επιστρέφει με μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη του MUM, η οποία πρακτικά θα ενημερώνει τον χρήστη για την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων αναζήτησης.


Η Google σημειώνει πως αν και κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να “σερβίρει” ακριβή αποτελέσματα αναζήτησης, σε περιπτώσεις έκτακτης ειδησεογραφίας ή κάλυψης εκδηλώσεων-γεγονότων που βρίσκονται σε εξέλιξη ενδέχεται να είναι δύσκολο να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες των χρηστών. Γι’ αυτόν τον λόγο, σύντομα θα εμφανίζεται μια ειδοποίηση στον χρήστη που θα αναφέρει ότι “αυτά τα αποτελέσματα αλλάζουν ταχύτατα διότι το θέμα είναι νέο και καμιά φορά χρειάζεται χρόνος για να εμφανίσουμε αποτελέσματα από αξιόπιστες πηγές”.


Σημειώνεται ότι προς το παρόν οι ειδοποιήσεις θα είναι διαθέσιμες μόνο στα αγγλικά για τους χρήστες της Google στις ΗΠΑ, όμως μέσα στις επόμενες εβδομάδες η δυνατότητα αυτή θα επεκταθεί σε ολόκληρο τον κόσμο και σε περισσότερες γλώσσες.


Πηγή: techgear.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365