Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

To Πεντάγωνο έχει τον μεγαλύτερο μυστικό στρατό στον κόσμο: 10πλάσιος της CIA, δεν τον αγγίζει κανείς

Ένα τεράστιο δίκτυο στρατιωτών και πολιτών χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί για τις «μυστικές αποστολές»

Το μυστικό δίκτυο των ΗΠΑ, το οποίο είναι ανεπίσημα γνωστό ως «signature reduction», είναι δέκα φορές μεγαλύτερο από το αντίστοιχο κρυφό της CIA. 


Ένα τεράστιο δίκτυο στρατιωτών και πολιτών χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί για τις «μυστικές αποστολές», τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό, αλλά και στον χειρισμό των social media, τα οποία είναι πλέον δύναμη. Δεν είναι κάτι το άγνωστο, ούτε παράξενο, αλλά αυτό το δίκτυο, να σας πούμε πως ανέρχεται στους… 60.000. Μιλάμε, γι αυτούς που είναι στις «μυστικές αποστολές» και χρησιμοποιούν ψεύτικες ταυτότητες, ώστε να είναι σε θέση να εκτελέσουν με επιτυχία τις αποστολές τους. 


Οι μυστικοί πράκτορες του Πενταγώνου δρουν τόσο στην πραγματική ζωή όσο και στο διαδίκτυο, με ορισμένους ακόμη να έχουν ενσωματωθεί σε ιδιωτικές επιχειρήσεις αλλά και γνωστές εταιρείες.


Το δίκτυο αυτό, το οποίο είναι ανεπίσημα γνωστό ως «signature reduction», είναι δέκα φορές μεγαλύτερο από το αντίστοιχο κρυφό της CIA και αποτελεί τη μεγαλύτερη μυστική δύναμη που έχει γνωρίσει ποτέ ο κόσμος. Η πραγματική του κλίμακα βέβαια παραμένει ένα πραγματικά προστατευμένο μυστικό. Κανείς δεν γνωρίζει το συνολικό μέγεθος του προγράμματος και το Κογκρέσο δεν έχει πραγματοποιήσει ποτέ ακρόαση για την εξάρτηση του στρατού με το δίκτυο «signature reduction». 


Περίπου οι μισοί από αυτούς τους 60.000 φαίνεται πως αποτελείται από προσωπικό «ειδικών επιχειρήσεων» που κυνηγούν τρομοκράτες σε πολεμικές ζώνες και εργάζονται σε «μη αναγνωρισμένα επικίνδυνα σημεία» όπως η Βόρεια Κορέα και το Ιράν. Το δεύτερο μεγαλύτερο μέρος του δικτύου αποτελείται από τον «μυστικό στρατό», αλλά η ταχέως αναπτυσσόμενη ομάδα στην μυστική δράση των πρακτόρων του Πενταγώνου, είναι αυτοί που λειτουργούν διαδικτυακά. 


Οι «κυβερνο-μαχητές» έχουν ψεύτικες ταυτότητες και προσπαθούν να συλλέξουν πληροφορίες Συμμετέχουν ακόμη σε "εκστρατείες για επιρροή και χειρισμό των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης", ενώ εκατοντάδες από αυτούς είναι υπάλληλοι της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας.


Το δίκτυο «signature reduction»βασίζεται σε 130 ιδιωτικές εταιρείες και δεκάδες άλλες άγνωστες και μυστικές κυβερνητικές υπηρεσίες που στηρίζουν τις δραστηριότητές του. Οι επιχειρήσεις, οι οποίες κάνουν τα πάντα -από την πλαστογράφηση εγγράφων έως τη δημιουργία μεταμφιέσεων- συγκεντρώνουν συνολικά πάνω από 900 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για να βοηθήσουν στη χρηματοδότηση του μυστικού στρατού.Οι πράκτορες του Πενταγώνου προσπαθούν φυσικά να μείνουν μυστικοί, αλλά σε πολλές περιπτώσεις, κάποιοι έχουν αποκαλυφθεί.  


Ένα τέτοιο περιστατικό αφορούσε το 2013 τον Αμερικανό «διπλωμάτη» Ryan Fogle, ο οποίος συνελήφθη στη Ρωσία. Η υπόθεση είχε καλυφθεί παγκοσμίως από τα μέσα ενημέρωσης και προκάλεσε γέλιο σε πολλές περιπτώσεις, λόγω των φαινομενικά ξεπερασμένων μεθόδων κατασκοπείας, καθώς είχε μεταξύ άλλων περούκες, γυαλιά ηλίου, χάρτη της Μόσχας, πυξίδα, καθώς και ένα παλιό τηλέφωνο Nokia. Βέβαια, όπως είχε πει ένας ειδικός, το τηλέφωνο πιθανότατα ήταν μια εξαιρετικά εξελιγμένη συσκευή επικοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365