Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Οι 10 δολοφονίες γυναικών που έχουν βάψει με αίμα τα ελληνικά νησιά (ΦΩΤΟ)

Ακολουθούν τα στυγερά εγκλήματα που έχουν εκτυλιχθεί τα τελευταία χρόνια στη νησιωτική χώρα

Οι γυναίκες που δολοφονήθηκαν σε ελληνικά νησιά από τον σύζυγο, τον γείτονα, ακόμα και από τον ίδιο τον πατέρα - Ακολουθούν τα στυγερά εγκλήματα που έχουν εκτυλιχθεί τα τελευταία χρόνια στη νησιωτική χώρα.

Κατά μέσον όρο, 137 γυναίκες ανά τον κόσμο δολοφονούνται καθημερινά από τον σύντροφό τους ή από κάποιον συγγενή τους, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα το 2019. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «το σπίτι είναι το πιθανότερο μέρος διάπραξης εγκλήματος εις βάρος μιας γυναίκας». Περισσότερες από τις μισές από τις 87.000 γυναίκες που δολοφονήθηκαν το 2017 φέρεται ότι έπεσαν νεκρές από τα χέρια των πιο στενών τους ανθρώπων. Από αυτές, σχεδόν 30.000 σκοτώθηκαν από τον σύντροφό τους και άλλες 20.000 από έναν συγγενή τους.



Η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Οι δολοφονίες γυναικών από τον σύζυγο, τον σύντροφο, τον συγγενή ή τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Το απέδειξαν οι στυγερές δολοφονίες σε Μακρυνίτσα, Γλυκά Νερά, Χανιά, Κέρκυρα και Φολέγανδρο μόλις το 2021. Και υπάρχει και κάτι άλλο συγκλονιστικό. Πολλά νησιά της χώρας πλέον είναι βαμμένα με αίμα. Από άνδρες που σκότωσαν γυναίκες, επειδή ήταν «η κακιά στιγμή». 


Από την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη που αναζωπήρωσε το φεμινιστικό κίνημα της Ελλάδας μέχρι την 26χρονη Γαρυφαλλιά που πήγε για κάμπινγκ με τον φίλο της και βρέθηκε νεκρή να επιπλέει σε παραλία της Φολέγανδρου, ακολουθούν οι δολοφονίες που έλαβαν χώρα στη νησιωτική χώρα και συγκλόνισαν όλη την Ελλάδα. 

Σαντορίνη - Αδαμαντία: Της έκοψε το κεφάλι και το περιέφερε στη Σαντορίνη



3 Αυγούστου 2008: Η δολοφονία που συκλόνισε το νησί της Σαντορίνης. Το έγκλημα έγινε στο χωριό Βουρβούλος του κυκλαδίτικου νησιού. Η Αδαμαντία Κάρκαλη ήταν μόλις 25 ετών. 

Πρωταγωνιστής-θύτης ο Αθανάσιος Αρβανίτης, 31 ετών, μάγειρας από την Αλεξανδρούπολη, ο οποίος έπειτα από έντονη λογομαχία με το θύμα, τη σύζυγό του, της έκοψε το κεφάλι και βγήκε στους δρόμους του νησιού κρατώντας το στο ένα χέρι και στο άλλο το μαχαίρι, το εργαλείο του στυγερού εγκλήματος.


Σε κατάσταση αμόκ, άρπαξε ξανά το κομμένο κεφάλι της συζύγου του και άρχισε να το τινάζει προς τους αστυνομικούς ρίχνοντάς το μέσα στο περιπολικό. Μπήκε στο αυτοκίνητο της αστυνομίας και πάτησε γκάζι. Όμως ο αστυνομικός έχει προλάβει να τον πυροβολήσει τρεις φορές στο θώρακα και στο συκώτι.


Ρόδος - Ελένη: Την βίασαν και την πέταξαν ζωντανή στην θάλασσα



28 Νοεμβρίου 2018: Το άψυχο σώμα της Ελένης Τοπαλούδη βρέθηκε  από κλιμάκιο του Λιμενικού στη Λίνδο, στην περιοχή «Φώκια» στους Πεύκους. Το προηγούμενο βράδυ οι Μανώλης Κούκουρας και Αλέξανδρος Λουτσάϊ ζήτησαν από την φοιτήτρια να συνευρεθούν ερωτικά στο σπίτι του ενός εκ των δύο. Η ίδια ακολούθησε τους δύο άντρες, αλλά αρνήθηκε οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή, κάτι που οδήγησε σε βίαιη αντίδραση των δραστών.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική μελέτη, η Ελένη Τοπαλούδη βιάστηκε ομαδικώς. Εν συνεχεία δέχθηκε επίθεση με σιδερένιο αντικείμενο και έχασε τις αισθήσεις της, κάτι που οδήγησε τους δύο άντρες να μεταφέρουν το σώμα της στη παραλία σε κοντινή περιοχή και να την πετάξουν στη θάλασσα. Με στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τον ιατροδικαστή έγινε γνωστό ότι η Ελένη Τοπαλούδη ήταν ακόμα ζωντανή. 


Το θύμα δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι που «ήταν πολύ βαρύ και προκάλεσε κάταγμα στο κρανίο και εγκεφαλική αιμορραγία». Ύστερα από πτώση σε βράχια, που προκάλεσαν οι δύο άντρες, έχασε εντελώς τις αισθήσεις της λόγω σοβαρού τραύματος και πνίγηκε στη θάλασσα. Στο αυτοκίνητο του 21χρονου βρέθηκε DNA υλικό της φοιτήτριας.

Οι δράστες συνελήφθησαν από τις αρχές ύστερα από εξέταση οπτικοακουστικού υλικού και DNA, που οδήγησε στον εντοπισμό τους στις 5 Δεκεμβρίου 2018. Αρχικά, και οι δύο νεαροί ομολόγησαν τις πράξεις τους. Σύμφωνα με ενημέρωση των αρχών τον ίδιο μήνα, ένας εκ των δραστών είχε βίαιο παρελθόν με πολλαπλές καταγγελίες στις αρχές. 

Στις 16 Μαΐου του 2020 καταδικάστικαν σε ισόβια χωρίς ελαφρυντικά. «Δικαίωση, αλλά θα είμαστε ψυχικά νεκροί», σχολίασαν μετά την απόφαση του δικαστηρίου οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη.


Κέρκυρα - Ατζελίνα: Την σκότωσε ο πατέρας της επειδή δεν ενέκρινε την σχέση της



Πρωτοχρονιά του 2019: Το πτώμα της 28χρονης Ατζελίνας βρέθηκε θαμμένο στην αυλή του πατρικού τους. Τότε μόνο ομολόγησε ο πατέρας πως διέπραξε ο ίδιος το έγκλημα. Την σκότωσε γιατί δεν ενέκρινε την σχέση της με μουσουλμάνο. 

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, το θύμα εφέρετο να δέχθηκε σοβαρά χτυπήματα με αιχμηρό αντικείμενο, που επέφεραν το θάνατο της. Μετά από έρευνες εντοπίστηκε, στην αποθήκη του σπιτιού του, στην Αλεπού Κέρκυρας και το οικοδομικό εργαλείο με το οποίο διέπραξε ο 52χρονος, το αποτρόπαιο έγκλημα με θύμα την κόρη του, που σύμφωνα με την ιατροδικαστή "πάλεψε" για τη ζωή της.

Η κόρη του Αντζελίνα, τον επισκέφθηκε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς του 2019 για να του ευχηθεί «καλή χρονιά»,Πριν προλάβει να πει οτιδήποτε, o κατηγορούμενος χρησιμοποιώντας μεταλλικό ρόπαλο-λοστό μήκους 50 εκ. άρχισε να τη χτυπά σε κεφάλι και κοιλιά. Ωστόσο, ο πατέρας την πρόλαβε, την ακινητοποίησε και την “έλιωσε” στα χτυπήματα με τον λοστό συνθλίβοντάς την.

Τον Απρίλιο του 2020, ο 58χρονος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς κανένα ελαφρυντικό. «Έχασα τα λογικά μου όταν άρπαξα τον λοστό», υποστήριξε και ότι δεν έλεγχε τις πράξεις του.

Στις 27 Μαΐου 2020 ο 37χρονος άνδρας κρίθηκε ομόφωνα ένοχος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και του επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης ενώ δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.


Σητεία - Κατερίνα: Στραγγαλίστηκε μπροστά στα παιδιά της 


4 Μαρτίου 2019: Ο 36χρονος σύζυγός της τη στραγγάλισε μέσα στο σπίτι της μητέρας της, όπου είχε μετακομίσει η γυναίκα με τα δύο τους παιδιά, 18 και 6 μηνών, από τα Χριστούγεννα εξαιτίας των εντάσεων στη σχέση τους. Ανθρωποι από το περιβάλλον τους μιλούσαν για έντονη ζήλια στο ζευγάρι, αλλά κανείς δεν περίμενε ότι η κατάσταση θα έφτανε στο αποτρόπαιο έγκλημα. Ο καβγάς τους εκείνη την ημέρα αποδείχθηκε μοιραίος και ο 36χρονος έκοψε το νήμα της ζωής της συζύγου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτόπτες μάρτυρες της άγριας δολοφονίας ήταν τα ίδια τα παιδιά του ζευγαριού. Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι ο 36χρονος πρώτα χτύπησε την άτυχη 32χρονη και στη συνέχεια τη στραγγάλισε και στη συνέχεια πήγε στην αστυνομία. Ομως, τα πρώτα συμπεράσματα του ιατροδικαστή ήταν πως δεν υπήρξε πάλη πριν από τον στραγγαλισμό

Την Κατερίνα βρήκε νεκρή μέσα στο σπίτι της μητέρας τους, ο αδελφός της, ο οποίος έσπευσε να ειδοποιήσει για βοήθεια. Το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση από τα Χριστούγεννα, αφού η κατάσταση με τη ζήλεια του συζύγου είχε ξεπεράσει πλέον κάθε όριο.

Η Κατερίνα πήρε την απόφαση να πάρει τα δύο παιδιά και να εγκατασταθεί προσωρινά στο σπίτι της μητέρας της. Η απόφαση αυτή δεν άρεσε στον 36χρονο, ο οποίος ήθελε πίσω την γυναίκα και τα παιδιά του.


Χανιά - Σούζαν Ίτον: Βγήκε για τζόκιγνκ, βιάστηκε και δολοφονήθηκε


2 Ιουλίου 2019: Η Ίτον βρισκόταν στα Χανιά για ένα επιστημονικό συνέδριο από όπου και εξαφανίστηκε στις 2 Ιουλίου 2019. Την ημέρα της εξαφάνισής της, η Ίτον βγήκε για τζόκινγκ και ο 27χρονος ντόπιος, Ιωάννης Παρασκάκης, τη χτύπησε με το αυτοκίνητό του, την έβαλε αναίσθητη στο πορτμπαγκάζ και την μετέφερε στη σπηλιά στο Μάλεμε.

Εκεί τη βίασε περισσότερες από μία φορές και τη δολοφόνησε, ενώ στη συνέχεια πέταξε το σώμα της σε φρεάτιο το οποίο αποτελούσε καταφύγιο κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η σορός της Ίτον εντοπίστηκε σε αποσύνθεση λίγες μέρες αργότερα (8 Ιουλίου 2019), ενώ οι αστυνομικές έρευνες οδήγησαν στον Παρασκάκη εξαιτίας του κινητού του, το οποίο εξέπεμψε σήμα στην εν λόγω σπηλιά την ημέρα της εξαφάνισης της Ίτον.

Ο Παρασκάκης συνελήφθη και ομολόγησε τις πράξεις του, ενώ με εισαγγελική εντολή δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του ώστε να αναγνωριστεί από άλλες γυναίκες οι οποίες δέχθηκαν παρόμοια επίθεση στην περιοχή. 

Η δίκη δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.


Ηράκλειο - Κλειώ: Δεν λογάριασε στο ότι ήταν ΑμεΑ


29 Νοεμβρίου 2019: Η 31χρονη Κλειώ είχε κριθεί ανάπηρη σε ποσοστό άνω του 67% και ήταν σχεδόν καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο. Το τελευταίο χρονικό διάστημα και μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες σε κέντρα αποκατάστασης, άρχισε να στέκει στα πόδια της, το οποίο προφανώς και γνώριζε ο επί σειρά ετών σύντροφος – κατηγορούμενος

Παρ’ όλα αυτά ο 40χρονος σύντροφός της δεν δίστασε να σηκώσει χέρι πάνω της, να τη χτυπήσει βάναυσα στο ύψος της κεφαλής, γνωρίζοντας το πρόβλημα της και να την τραντάξει με βίαιο τρόπο. Φέρεται επίσης, κατά πληροφορίες, από τα αντικειμενικά ευρήματα της ιατροδικαστικής να την στραγγάλισε.

Από τη νεκροτομή διαπιστώθηκε ότι η 31χρονη έφερε υποσκληρίδιο αιμάτωμα, θλάση εγκεφάλου, πολλαπλές εκχυμώσεις σε όλο της το σώμα και ίχνη από την πίεση δακτύλων πέριξ του λαιμού.

Στις 2 Απριλίου 2021, ο δολοφόνος έκατσε στο «σκαμνί» του δικαστηρίου, ωστόσο η ποινή του δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.Αποσύρθηκε η υπόθεση λόγω COVID, αλλά και εξαιτίας της τότε στάσης εργασίας που μετέχουν δικαστές και εισαγγελείς


Νέα Αλικαρνασσός - Αδαμαντία: Την σκότωσε στο υπνοδωμάτιο του παιδιού τους 




22 Δεκεμβρίου 2020:  Η Αδαμαντία ήταν κόρη αστυνομικού και η μητέρα της διατηρούσε εμπορικό κατάστημα στο κέντρο της Πάτρας. Η 33χρονη είχε παντρευτεί και είχε αποκτήσει ένα αγοράκι, με τον κατά 21 χρονια μεγαλύτερό της άνδρα που έμελλε να είναι και ο δολοφόνος της.

Η άτυχη Αδαμαντία ήταν θύμα χρόνιας ενδοοικογενειακής βίας αφού ο δολοφόνος της και σύζυγός της την κακοποιούσε συστηματικά. Την χτυπούσε ακόμη και όταν ήταν έγκυος

Το έγκλημα έγινε μέσα στο δωμάτιο του τετράχρονου παιδιού τους στην Αλικαρνασσό Κρήτης. Ψυχρός και ατάραχος την πυροβόλησε με την κυνηγετική καραμπίνα.  Ο 54χρονος πυροβόλησε με δύο σφαίρες τη σύζυγό του. Στη συνέχεια, τηλεφώνησε στον ξάδελφό του και του άφησε το παιδί του, λίγο πριν παραδοθεί στην αστυνομία.

Το ζευγάρι διασκέδαζε σε ταβέρνα με φίλους. Επιστρέφοντας, όμως στο σπίτι, ξεκίνησε ένας καυγάς που είχε τραγική κατάληξη.

Στις 19 Φεβρουαρίου 2021 καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικό. 


Χανιά: Δολοφονήθηκε από τον Νορβηγό σύντροφό της με 14 μαχαιριές 


17 Ιανουαρίου 2021: Μια 54χρονη μητέρα τριών παιδιών δολοφονήθηκε από τον Νορβηγό σύντροφό της με 14 μαχαιριές. Είχε προειδοποιήσει, αλλά την έβγαζε τρελή. Οι καβγάδες μεταξύ τους ήταν συχνοί, αν και προσπαθούσαν να αναθερμάνουν την σχέση τους. 

Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, Σταμάτη Μπελιβάνη, η 54χρονη γυναίκα μαχαιρώθηκε 14 φορές. Ο ιατροδικαστής, που έκανε λόγο από την αρχή για ανθρωποκτονία, επιβεβαίωσε την αγριότητα του εγκλήματος μέσα στο σπίτι της άτυχης γυναίκας. "Το θύμα έφερε δεκατέσσερις κακώσεις από νύσσον τέμνων όργανο (μαχαίρι) τραχηλικά, αυχενικά, προσώπου καθώς και μια κάκωση αριστερά μασχαλιαία. Από τις δεκατέσσερις κακώσεις, οι οκτώ ήταν τραύματα – τομής και οι έξι εκδορές, ενώ από τα οκτώ τραύματα – τομής, μόνο μία ήταν θανατηφόρα, στη δεξιά, πλάγια τραχηλική χώρα η οποία επέφερε ρήξη της δεξιάς καρωτίδας με αποτέλεσμα τη μεγάλη απώλεια αίματος και τον θάνατο", ανέφερε.

Η άτυχη γυναίκα είχε πει στο τηλέφωνο, στον εν διαστάσει σύζυγό της, πως ο Νορβηγός με τον οποίο συζούσε, θα τη σκότωνε.

Η 54χρονη, στις 29 Δεκεμβρίου ανακοίνωνε τη "σχέση συμβίωσής" της με τον 47χρονο στα κοινωνικά δίκτυα. Μιας συμβίωσης που, όπως φαίνεται, είχε πολλά προβλήματα, αφού οι καβγάδες και οι διαπληκτισμοί ανάμεσα στο ζευγάρι ήταν έντονοι και συχνοί.

Έπειτα από την απολογία του η οποία διήρκησε δύο περίπου ώρες, ο 48χρονος πήρε τον δρόμο για την φυλακή καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα και μεταφέρθηκε στις φυλακές Αγυιάς.


Κέρκυρα - Λουίζα: Την σκότωσε ο ένοικος επειδή του έκανε έξωση



6 Ιουνίου 2021: Γύρω στις 11 το πρωί ιδιοκτήτρια και δράστης είχαν δώσει ραντεβού για να μπορέσουν να βρουν μια λύση.Η γυναίκα και ο γείτονας πυροβολήθηκαν από την καραμπίνα του 67χρονου σχεδόν εξ επαφής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γείτονας άκουσε τις φωνές και προσπάθησε να βοηθήσει.Ο ιατροδικαστής που πραγματοποίησε τη νεκροψία, είπε ότι φαίνεται το έγκλημα να ήταν προμελετημένο. 

Σύμφωνα με μαρτυρία οικογενειακής φίλης του 63χρονου θύματος, ο άνδρας κατά πάσα πιθανότητα βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή.«Μας είπε ότι το πρωί θα μιλούσε εδώ με την ιδιοκτήτρια. Δεν σκοτώνεις έτσι. Δε μπορώ να καταλάβω. Πιστεύω ότι κατέβηκε να βοηθήσει. Έχει μια βδομάδα που ήρθε. Γύρισε να φτιάξει το σπίτι για να έρθει σε λίγες μέρες η γυναίκα του με την κόρη του.»

Η άτυχη γυναίκα ήθελε να νοικιάσει το διαμέρισμα σε άλλο πρόσωπο γιατί σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων στην αστυνομία, ο δράστης δεν πλήρωνε τα ενοίκια του και προσπαθούσε να της προσφέρει κάνοντας εργασίες στον κήπο.

Ο δράστης αυτοκτόνησε.


Φολέγανδρος - Γαρυφαλλιά: Την σκότωσε επειδή «χάλασε η φάση»


16 Ιουλίου 2021: Η 26χρονη Γαρυφαλλιά ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις από τη θαλάσσια περιοχή της Λυγαριάς στη Φολέγανδρο .Όπως διαπιστώθηκε μετά την ανάσυρσή της, η νεαρή ήταν ήδη νεκρή. Την κοπέλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχαν δει νωρίτερα να οδηγεί Ι.Χ. αυτοκίνητο με ελληνικές πινακίδες - όχι ενοικιαζόμενο - σε έναν πολύ ανηφορικό δρόμο. Το αυτοκίνητο, παρέκκλινε της πορείας του και σταμάτησε εκτός του δρόμου, πάνω σε βραχώδες σημείο.

Τότε, η νεαρή  από το Βέλο Κορινθίας, βγήκε από τη θέση της οδηγού, πήρε από το πορτ-μπαγκάζ ένα σακίδιο, το φόρεσε στην πλάτη και άρχισε να περπατάει. Η σορός της, το βράδυ της Παρασκευής μεταφέρθηκε με το «Διονύσιος Σολωμός» σε Νοσοκομείο της Αθήνας προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία - νεκροτομή ώστε να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου της.

«Μαλώσαμε. Χάλασε η φάση». Με αυτά τα λόγια ο 30χρονος φίλος της 26χρονης Γαρυφαλλιάς φέρεται να παραδέχτηκε στους αστυνομικούς ότι σκότωσε την άτυχη κοπέλα στη Φολέγανδρο, η σορός της οποίας βρέθηκε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής στη θαλάσσια περιοχή της Λυγαριάς από ψαράδες οι οποίοι ειδοποίησαν τις Αρχές και αμέσως σήμανε συναγερμός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365