Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Νέος συναγερμός για δεύτερη κατασκήνωση – Στη Χαλκιδική πάνω από 10 παιδιά «θετικά» στον κορονοϊό

Μετά την είδηση για τα κρούσματα, εκκενώθηκαν έξι σπιτάκια – σκηνές, τα οποία φιλοξενούσαν 13 άτομα

Στην κατασκήνωση που φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά από τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική αλλά και άλλες περιοχές της χώρας, εντοπίστηκαν τουλάχιστον δέκα κρούσματα, σε παιδιά ηλικίας από 13 έως 17 ετών.


Σύμφωνα με το GRTIMES πρόκειται για 14 κρούσματα, ενώ ξεκίνησε άμεσα και η διαδικασία της ιχνηλάτησης. Θετικά στον ιό βρέθηκαν τρία παιδιά από τη Λάρισα, ένα από τον Βόλο και τα υπόλοιπα είναι από άλλες περιοχές. Συμπτώματα είχαν τα περισσότερα από τα παιδιά…


Μετά την είδηση για τα κρούσματα, εκκενώθηκαν έξι σπιτάκια – σκηνές, τα οποία φιλοξενούσαν 13 άτομα, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γονείς που ενημερώθηκαν ότι τα παιδιά τους είναι θετικά στον ιό έσπευσαν να τα παραλάβουν.


Οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης που βρίσκεται στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, δε θέλησαν να κάνουν κάποια επίσημη δήλωση, ξεκαθάρισαν ωστόσο ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, έχουν ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία.


Επίσης, διαβεβαίωσαν πως τα μέτρα που τηρούνται κατά της διασποράς του ιού είναι από την πρώτη στιγμή αυστηρά.


Ανησυχία για τα κρούσματα στις κατασκηνώσεις

Είναι η δεύτερη κατασκήνωση μέσα σε λίγες ώρες, που γίνεται είδηση λόγω των πολλών κρουσμάτων που καταγράφονται σε παιδιά. Θυμίζουμε ότι μία κατασκήνωση έκλεισε στα Χανιά, καθώς βρέθηκαν δεκάδες κρούσματα του ιού. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πάνω από 30 παιδιά βγήκαν θετικά…


Σύμφωνα με το GRTimes.gr, μετά τα περιστατικά και στη δεύτερη κατασκήνωση, εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνουν στοχευμένες δράσεις από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας σε όλες τις μεγάλες κατασκηνώσεις της χώρας.


Στην κατασκήνωση των Χανίων οι γονείς είναι ανάστατοι καθώς όπως είπαν στο zarpanews,οι υπέυθυνοι γνώριζαν την τελευταία εβδομάδα ότι υπήρχαν κρούσματα (κάποιοι λένε από τη Δευτέρα, κάποιοι από την Τετάρτη) ωστόσο δεν επιβεβαίωναν στους γονείς την αλήθεια.


Καταγγελία από μητέρα αναφέρει ότι πήρε το παιδί της με πυρετό από την κατασκήνωση την Τετάρτη, έκανε τεστ που βγήκε θετικό και ενημέρωσε για το γεγονός τους υπεύθυνους.


Μάλιστα, η μητέρα έχει κολλήσει και η ίδια, πλέον και είναι υποχρεωμένη να παραμείνει σε καραντίνα δύο εβδομάδων στο σπίτι της.


Σύμφωνα με το zarpanews, μετά τα όσα έγιναν η κατασκήνωση τελικά έκλεισε και δε θα ανοίξει πριν τις 15/7…


1 σχόλιο:

  1. Αυτή η ατυχής συγκυρία ο ιός να χτυπάει τώρα τα παιδιά
    Ενω όταν ήταν ανοικτά τα σχολεία όχι είναι σχεδόν διαβολική
    Εν τω μεταξύ στα ΜΜ μεταφοράς όλα καλά
    Χμμμμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365