Τρίτη, 6 Ιουλίου 2021

Βάσεις 2021: Αυτές είναι οι σχολές που «εκτινάσσονται» στα ύψη

Λίγες ημέρες μας χωρίζουν πλέον από την ανακοίνωση των βαθμολογιών των πανελλήνιων εξετάσεων 2021

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για εκτόξευση βάσεων σε 3 από τα 4 πεδία. Παραδοσιακά οι δημοφιλείς σχολές όπως της Ιατρικής αλλά και της Νομικής θα δουν αυξημένα μόρια εισαγωγής.


Λίγες ημέρες μας χωρίζουν πλέον από την ανακοίνωση των βαθμολογιών των πανελλήνιων εξετάσεων 2021, που αναμένεται να ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2021.


Μόλις ολοκληρωθούν και ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων σε όλα τα μαθήματα θα ανακοινωθεί από το υπουργείο η Ελάχιστη Βάση που θα διαμορφωθεί ανά Πανεπιστημιακό τμήμα ώστε να μπορέσουν στην συνέχεια οι υποψήφιοι να καταθέσουν το Μηχανογραφικό τους δελτίο που φέτος θα τους επιτρέπει και την εισαγωγή τους στα Δημόσια ΙΕΚ.


Που θα κινηθούν οι Βάσεις Εισαγωγής 2021

Όπως κάθε χρόνο, οι βάσεις εισαγωγής και η συμπλήρωση του μηχανογραφικού αποτελεί μια αγχωτική και δύσκολη εξίσωση για τους μαθητές. Φέτος αυτή η εξίσωση αναμένεται αν γίνει δυσκολότερη με την θέσπιση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) καθώς και τις επιπτώσεις της πανδημίας στους μαθητές.


Από τι εξαρτώνται οι βάσεις

Γενικά, οι βάσεις εισαγωγής θα εξαρτηθούν από τους εξής παράγοντες:


Τις επιδόσεις των μαθητών,

την διαμόρφωση της ΕΒΕ

καθώς και τις προτιμήσεις των υποψηφίων που θα αποτυπωθούν μετά και την κατάθεση των Μηχανογραφικών Δελτίων.

1ο Επιστημονικό Πεδίο, (Ανθρωπιστικές, Νομικές & Κοινωνικές Σπουδές)

Στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο, (Ανθρωπιστικές, Νομικές & Κοινωνικές Σπουδές) αναμένεται άνοδος των βάσεων εισαγωγής σε πάνω από 50 χαμηλόβαθμα τμήματα που πέρσι απαιτούσαν μέχρι 12.000 μόρια.


Η ελάχιστη Βάση Εισαγωγής του Πεδίου που πέρσι ήταν κάτω από τα 5.000 μόρια φέτος αναμένεται να σκαρφαλώσει τουλάχιστον στα 8.500 μόρια ενώ η Νομική Αθήνας θα είναι και φέτος το πιο υψηλόβαθμο Τμήμα με την ψυχπλογία Αθήνας και τη Νομική Θεσσαλονίκης να ακολουθούν. Υψηλά αναμένεται να είναι και οι Παιδαγωγικές Σχολές.


Στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο, των Θετικών Επιστημών οι βαθμολογίες αναμένεται να είναι στα ίδια με τα περσινά επίπεδα με την ελάχιστη βάση εισαγωγής να διαμορφώνεται περί των 8.000 μορίων. Το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ αναμένεται να είναι το πιο απαιτητικό στο Πεδίο ενώ στη δεύτερη θέση αναμένεται να βρεθεί το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ


3ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστήμες Υγείας και Ζωής)

Στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο, των Επιστημών Υγείας, συνωστίζονται, όπως κάθε χρόνο, οι «πρώτοι των πρώτων», με παραδοσιακά οι ιατρικές σχολές να ανεβαίνουν και πάλι φέτος πάνω από τα 19.000 μόρια.


Η εκτίμηση είναι ότι στο πεδίο αυτό η άνοδος των βάσεων εισαγωγής θα αφορά και τα περιζήτητα Ιατρικά τμήματα, τα Οδοντιατρικά και Φαρμακευτικά καθώς και τα δυο Κτηνιατρικά ενώ η βάση εισόδου στο Πεδίο (η σχολή με τη χαμηλότερη βάση) αναμένεται να ξεπεράσει τα 8.500 μόρια.


4ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορικής)

Το 4ο Επιστημονικό Πεδίο αναμένεται να είναι το τμήμα με τους περισσότερους υποψήφιους σε σχέση με τα υπόλοιπα Πεδία.


Πάνω από 60 θα είναι τα χαμηλόβαθμα τμήματα που θα ανεβάσουν τις βάσεις εισαγωγής τους ενώ, η ελάχιστη βάση εισαγωγής για την είσοδο στο Πεδίο αναμένεται να κινηθεί στα 7.500 μόρια.


Μετατρέψετε τους βαθμούς σε μόρια μετά τα αποτελέσματα

Οι μαθητές των Πανελληνίων 2021 μετά την ανακοίνωση των βαθμών θα πρέπει να μετατρέψουν την βαθμολογία τους σε μόρια.


Μπορούν να μπουν στον ιστότοπο του υπουργείου, markcalc.it.minedu.gov.gr και να υπολογίσουν αμέσως, γρήγορα και εύκολα τα μόρια τους ηλεκτρονικά, έτσι ώστε να συγκρίνουν την επίδοση τους με τις περσινές βάσεις.


Τονίζουμε ότι αυτή την στιγμή η συγκεκριμένη υπηρεσία βρίσκεται εκτός λειτουργίας, και γράφει το μήνυμα πώς «οι ημερομηνίες λειτουργίας της ιστοσελίδας ανακοινώνονται από το Υ.ΠΑΙ.Θ.», υπενθυμίζεται ότι κάθε χρόνο η συγκεκριμένη υπηρεσία ανοίγει μια μέρα πριν τα αποτελέσματα των πανελληνίων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365