Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Η πρώτη προφυλάκιση για ζωοκτονία στην Ελλάδα - 23χρονος από Πάτρα, για θανάτωση γάτας

Η υπόθεση αφορά περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας
Μια σημαντική επιτυχία κατέγραψε σήμερα το φιλοζωικό κίνημα της Ελλάδας, καθώς η πρώτη προφυλάκιση για το αδίκημα της ζωοκτονίας αποτελεί πλέον γεγονός.

Την είδηση ανακοίνωσε μέσω του Facebook η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ).


Η υπόθεση αφορά περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Οπως δήλωσε η δικηγόρος Έλενα Αρβανίτη, στον ΣΚΑΪ Πάτρας, δράστης ένας 23χρονος Ρομά ο οποίος εθεάθη από περιοίκους να περπατά, γεμάτος αίματα, έχοντας στα χέρια του μια κατακρεουργημένη γάτα και μια αυτοσχέδια λεπίδα.

Σύμφωνα με την κα Αρβανίτη, οι αυτόπτες μάρτυρες ειδοποίησαν την αστυνομία και λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη. Ο δράστης, όπως αναφέρει το zoosos.gr, κρατήθηκε στο Β’ Α.Τ. Πάτρας και μεταφέρθηκε την επόμενη μέρα στον εισαγγελέα, απ’ όπου πήρε αναβολή.


Σήμερα, προσήχθη για να απολογηθεί στον ανακριτή και λίγο μετά τις 12:30 διατάχθηκε η προφυλάκισή του, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

ΠΦΠΟ: Η πρώτη φορά στα χρονικά

Η δικηγόρος δήλωσε πως ο δράστης ομολόγησε «με φρικτή ψυχρότητα» την πράξη του και είπε «πως το έκανε για να το φάει. Έχουμε γνωμάτευση κτηνιάτρου, η οποία έχει τεράστια εμπειρία στο χώρο, η οποία δήλωσε ότι δεν έχει ξαναδεί τέτοια εικόνα σε ζώο. Μιλάμε για τομή 10 εκατοστών στο μήκος της κοιλιακής χώρας».

Μια ημέρα νωρίτερα, η ΠΦΠΟ και άλλα φιλοζωικά σωματεία (Patras for all animals,Φιλόζωοι εθελοντές Πάτρας, Achaic Society for the care of Animals, Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Αιγιαλείας “Τα Φιλαράκια”) είχαν ζητήσει την προφυλάκιση του δράστη. Στο κείμενό τους ανέφεραν:

«Αναφορικά με το περιστατικό κατακρεούργησης αδέσποτης γάτας χθες στην Πάτρα, από νεαρό άνδρα που ομολόγησε την πράξη του, με την ιδιότητα των εκπροσώπων των Φιλοζωικών σωματείων, αιτούμεθα την παραδειγματική τιμωρία του δράστη και την στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας προφυλάκιση του η οποία κρίνεται αναγκαία καθώς ο δράστης αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια. Τέλος κρίνεται απαραίτητη για την ικανοποίηση του κοινού περί δικαίου αισθήματος και την αποτροπή επανάληψης νέων κακουργηματικών πράξεων τέτοιου είδους»

Η ΠΦΠΟ, σε άλλη ανάρτηση, επισήμαινε: «Αν γίνει δεκτό το αίτημά μας και κριθεί προφυλακιστέος ο δολοφόνος που κατακρεούργησε τη γατούλα, θα είναι για πρώτη φορά στα χρονικά. Είθε να γίνει δεκτό.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365