Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021

90% λιγότεροι θάνατοι και 85% λιγότεροι διασωληνωμένοι με τον εμβολιασμό

Εως χθες είχαν πραγματοποιηθεί 10,2 εκ. εμβολιασμοί
Την αναγκαιότητα να εμβολιαστούν όσοι το δυνατόν περισσότεροι πολίτες είναι εφικτό έτσι ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού, παραθέτοντας λεπτομερή στοιχεία σχετικά με την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα και του προγραμματος “Ελευθερία” για τους εμβολιασμούς, παραθέτει -με ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ στο facebook- ο Υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος.

Συγκεκριμένα, το αναλυτικό άρθρο του κ. Σκέρτσου έχει ως εξής:

“Για να γίνουν κατανοητά τα σημαντικά οφέλη του εμβολιασμού στη δημόσια υγεία αρκεί να συγκρίνουμε τα δεδομένα των κρουσμάτων και των νοσηλειών μεταξύ του 3ου και του 4ου -πιο επιθετικού- κύματος της πανδημίας.

Εως χθες είχαν πραγματοποιηθεί 10,2 εκ. εμβολιασμοί με το 53,3% του γενικού πληθυσμού και το 61,3% του ενήλικου πληθυσμού να έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση.


Τι αποτελέσματα έχει φέρει, λοιπόν, αυτό το επίπεδο ανοσίας του πληθυσμού στο σύστημα υγείας;

Την εβδομάδα 26/4/2021, λίγο μετά την κορύφωση δηλαδή του 3ου κύματος, είχαμε αντίστοιχο αριθμό κρουσμάτων με τα κρούσματα που έχουμε σήμερα, και συγκεκριμένα:

7ήμερος κυλιόμενος δείκτης ημερήσιων κρουσμάτων : 2.451
ενεργά κρούσματα : 25.355
7ήμερος κυλιόμενος δείκτης ημερήσιων εισαγωγών σε νοσοκομεία:462
νοσηλευόμενοι :5.343
διασωληνωμένοι: 813
7ήμερος κυλιόμενος δείκτης ημερήσιων θανάτων: 79
Την εβδομάδα 19/7/2021 και ενώ ήδη μετράμε 4 εβδομάδες από την έναρξη του 4ου κύματος, τα αντίστοιχα δεδομένα είναι τα εξής:

7ήμερος κυλιόμενος δείκτης ημερήσιων κρουσμάτων: 2568 (+4,8%), ενεργά κρούσματα : 24353 ( -4%)
7ήμερος κυλιόμενος δείκτης ημερήσιων εισαγωγών σε νοσοκομεία :138 ( -70%)
νοσηλευόμενοι : 1045 ( -80,4%), διασωληνωμένοι : 125 ( -84,6%)
7ήμερος κυλιόμενος δείκτης ημερήσιων θανάτων: 8 (-90%)


Συνεπώς και συμπερασματικά, με παρόμοια στατιστικά κυκλοφορίας του ιού και κρουσμάτων στην κοινότητα έχουμε 70% λιγότερες ημερήσιες εισαγωγές στα νοσοκομεία, 80% λιγότερους νοσηλευόμενους, 85% λιγότερους διασωληνωμένους και 90% λιγότερους θανάτους.

Τα δεδομένα αυτά είναι συντριπτικά υπέρ της χρησιμότητας των εμβολιασμών για την προστασία της υγείας των πολιτών που επέλεξαν να εμβολιαστούν και τη μείωση της επιβάρυνσης στο σύστημα υγείας.

Αυτό μάλιστα παρατηρείται απέναντι σε μια πολύ πιο επιθετική μετάλλαξη του ιού, όπως είναι η μετάλλαξη Δ. Αυτό δεν σημαίνει ότι χαλαρώνουμε τα μέτρα ατομικής προστασίας,
καθώς όσο αυξάνεται το μερίδιο του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί προφανώς θα αυξάνεται και ο αριθμός των εμβολιασμένων πολιτών που θα κολλάνε τον ιό αλλά θα έχουν σημαντικά λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν σοβαρά.

Όσοι είναι δύσπιστοι λοιπόν απέναντι στα εμβόλια ας το ξανασκεφτούν καλά και ας επιλέξουν αυτή την αυτονόητα αναγκαία πράξη ατομικής προστασίας και συλλογικής ευθύνης.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365