Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Με άρθρο του Συντάγματος απαντά ο Μητσοτάκης στους αντιεμβολιαστές

Tο Kράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης

Με το άρθρο 25, παράγραφο 4 του Συντάγματος απάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στον διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου στους αντιεμβολιαστές οι οποίοι πολλές φορές επικαλούνται τον Καταστατικό Χάρτη της χώρας. 


«Tο Kράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι χθες ξεπεράσαμε το φράγμα των 10 εκατομμυρίων εμβολιασμών και τόνισε ότι «είναι απολύτως βέβαιο ότι η μετάλλαξη Δέλτα μας αναγκάζει να εντείνουμε και άλλο τις προσπάθειές μας να εμβολιαστούν οι συμπολίτες μας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε ακόμα ότι «δεν μπορεί να περιορίζεται η προσπάθεια μόνο στο κεντρικό μύνημα  που εκπέμπεται από κυβέρνηση και ειδικούς» και κάλεσε την τοπική αυτοδιοίκηση να συμβάλλει στην προσπάθεια αυτή έτσι ώστε να πειστούν να εμβολιαστούν και οι πιο καχύποπτοι. 

Αναφέρθηκε επίσης στις εξαγγελίες που έγιναν σήμερα από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια για τα οικονομικά κίνητρα που δόθηκαν σε γιατρούς και φαρμακοποιούς.



Για το θέμα της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στην τροπολογία που ψηφίστηκε στην Βουλή το βράδυ της Πέμπτης και χαρακτήρισε την διάταξη επιβεβλημένη και μάλιστα είπε ότι είναι το τελευταίο στάδιο και η τελευταία δυνατότητα που έχουμε στην διάθεσή μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα κάλεσε όλους τους υγειονομικούς να εμβολιαστούν έτσι ώστε να μην χρειαστεί να εφαρμοστούν αυτές οι διατάξεις.

 

 

11 σχόλια:

  1. Ναι τωρα σωθηκαμε με την κυρια αυτην η κυρια αυτη μπηκε με συμφωνια για προεδρος διοτι εξυπηρετη ολα τα σχεδια του ψευτοπροοδευτισμου οπως ηταν αυτη που πρην γινει προεδρος ειχε υπογραψει την καταργηση του θρησκευματος απο τις ταυτοτητες,οποιος μου πει για την ανεξιθρησκεια θα του πω τουτο οταν αφανιζαν τους εβρεους αυτη ηταυτοτητα του θρησκευματος τους εσωσε καποιους απο αυτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 12.57 έτσι μπερδεμένο θα είναι και το μυαλό σου όπως γράφεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο άνθρωπος μορφωμένε ανόητε απλώς δεν έβαλε τελείες και έκανε κάμποσα ορθογραφικά λάθη γιατί προφανώς δε μορφώθηκε σε σχολείο σαν εσένα.Το συντακτικό του όμως είναι σωστό και είμαι σίγουρος πως οι περισσότεροι κατάλαβαν αυτό που ήθελε να γράψει.Επίσης παρατήρησα πως ο αγράμματος είναι ξύπνιος σε αντίθεση με σένα.Συνέχιζε να ροχαλίζεις μεγάλε επιστήμονα.

      Διαγραφή
    2. Νά είσαι καλά φίλε ναι μπωρει νά μήν είμαι μωρφομενος αλλά από μικρός βγήκα στην δουλειά δε λέω στη γραφή δεν είμαι καλός έως χαλια αλλά σαν τον κύριο πού ειρωνεύεται βάζω κάτω αρκετούς, τώρα ό κύριος αυτός δεν ήθελε να καταλάβει αυτά πού έγραψα για την κυρία αυτήν πού έχουμε τώρα πρόεδρο,για τό άλλο με τό θρήσκευμα καί πού σώθηκαν στον Β παγκόσμιο πόλεμο Εβραίοι εδώ στην Ελλάδα ήταν πού δηλώθηκαν χριστιανή στην ταυτότητα.Λοιπονκυριος δεν ξέρω αν τώρα τό κατάλαβες αν όχι δεν μπωρο νά κάτι για εσένα.Υ.Γ μήν ειρωνευεσαι κάποιον πού δεν ξέρεις κύριε ειρωνα.

      Διαγραφή
  3. Ενώ τό δικό σου είναι καθαρό πού είσαι κωλυμενος στου θολομενου σού μυαλού που δεν μπορεί νά δεί κι αλλού,καθαρησετο πρώτα από τό κώλυμα πού έχεις γιατί δεν θές νά βλέπεις παρά πέρα από το κόμμα πού είσαι ταγμένος, αλήθεια μήπως είσαι καί δημόσιος υπάλληλος καί τά λές εκ τού ασφαλούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε μεγάλε 3.55 μην εκτείθεσαι έτσι κι εσύ.Πάτα:γλουγλού,ορθογραφικώς έλεχος και τελειώσαμε.Θα δίνουμε δικαίωμα στον κάθε φλώρο να μας τη λέει;

      Διαγραφή
  4. Λοιπόν, έχουμε και λέμε: Το άρθρο μιλάει για για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην πρόεδρο της δημοκρατίας με θέμα την αξίωση του κράτους
    από όλους τους πολίτες να εκπληρώνουν το χρέος της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης που έχουν, σύμφωνα με το σύνταγμα. Για τον εμβολιασμό όλων των πολιτών μίλησαν με την ΠτΔ.
    Σπεύσατε να μου επιτεθείτε επειδή ΡΩΤΗΣΑ αν και το μυαλό του ΘΑ είναι μπερδεμένο όπως γράφει.
    Έχουν τα γραφόμενά του σχέση με το θέμα; Έχουν σχέση τα δικά σας γραφόμενα με το θέμα;
    Για να ξέρουμε τι διαβάζουμε και τι σχολιάζουμε.
    Υ.Γ1 Εγώ εκπλήρωσα το χρέος της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης και εμβολιάστηκα. Εσείς;
    Υ.Γ2 Εσύ 3.35΄ μήπως ροχαλίζεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ καλά έκανες και μη μας λες για χρεως γιατί θά συγκινηθούμε,ρε μάπα γιατί για μάπα μιλάμε διαβασε λίγο παραπάνω πού λένε ότι οι εμβολιασμενοι θά μπαίνουν νά ψωνίζουν σέ λίγο και μου λές για χρεως σιγά μην σκίσεις το βρακί σού από τό χρεως το πολύ, εδώ ρε μιλάμε για χουντικές τακτικές κεφτέ.

      Διαγραφή
    2. Τώρα,ναι ροχαλίζω γιατί βαρέθηκα τις ανοησίες σου.Όπως έχεις δικαίωμα να εμβολιαστείς και να το βαπτίσεις όπως θέλεις(ακούς εκεί,χρέος εθνικής αλληλεγγύης),άλλο τόσο δικαίωμα έχω και εγώ να μην εμβολιαστώ και ας είναι δύσκολο με τόσες απαγορεύσεις.Επομένως ασχολήσου με τον εαυτό σου και φρόντισε να εκπληρώσεις το χρέος της κοινωνικής αλληλεγγύης,με το να μη κάνεις ρατσιστικά σχόλια για ανθρώπους αγραμάτους ή οπιονδήποτε άλλο.Ο άνθρωπος αναφέρθηκε στα πρόσωπα που αναφέρονται στο άρθρο και πήγε και λίγο παραπέρα.Μάλλον εσύ είσαι αλλού.Καληνύχτα δόκτορ.

      Διαγραφή
  5. Άσε τά χαζά σού μην μας εξηγείς για τά άρθρα ρε καταλάβαμε τί είσαι δεν θα πάρουμε τέλος η συζήτηση με εσένα σε βαρέθηκα παπατζη άντε για ρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πόσο δίκαιο έχει ο Κλιντ Ιστγουντ που είπε ότι η άποψη είναι σαν την κωλοτρυπιδα. Όλοι έχουν από μια. Τενεκεδες και φελοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365