Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Αλαλούμ με την απαγόρευση εισόδου των ανεμβολίαστων στο λιανεμπόριο - Τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι

Προβληματισμός επικρατεί σχετικά με το αν θα εφαρμοστεί το μοντέλο της εστίασης και στο λιανεμπόριο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτρέπονται μόνο εμβολιασμένοι στο λιανεμπόριο καθώς κυβερνητικά στελέχη εκφράζουν διαφορετικές απόψεις.


Προβληματισμός επικρατεί σχετικά με το αν θα εφαρμοστεί το μοντέλο της εστίασης και στο λιανεμπόριο, δηλαδή να απαγορεύεται η είσοδος των ανεμβολίαστων και στα μαγαζιά για να κάνουν τα ψώνια τους, κάτι που πρακτικά σημαίνει μερική επαναφορά του click away.


Γεωργιάδης: Στο τραπέζι η απαγόρευση της εισόδου στο λιανεμπόριο στους ανεμβολίαστους

Το σενάριο του click away για τους ανεμβολίαστους επιβεβαίωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τόνισε πως υπάρχουν σκέψεις οι ανεμβολιάστοι να μην έχουν δικαίωμα να μπουν στο κατάστημα για τα ψώνια τους από το φθινόπωρο λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων που έφερε η μετάλλαξη δέλτα.


Πέτσας: Δεν συζητάμε απαγόρευση ανεμβολίαστων σε λιανεμπόριο

Από την άλλη, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών. Στέλιος Πέτσας, τόνισε οτι δεν υπάρχει καμία συζήτηση για απαγόρευση εισόδου των ανεμβολίαστων πολιτών στα καταστήματα του λιανεμπορίου.


«Οι εμβολιασμένοι θα δουν σιγά σιγά όλους τους περιορισμούς που είχαν να αίρονται είτε αφορά στη μετακίνηση είτε στη διασκέδασή τους. Σε ό,τι αφορά στο λιανεμπόριο, ακόμα και με χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού, η χρήση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και της μάσκας, μας προφύλαξε από διασπορά το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Επομένως, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση για το λιανεμπόριο, όσο κυρίως για τη μετακίνηση και την ψυχαγωγία.


Εκεί, σαφέστατα θα έχουμε μεγαλύτερη ευκολία μετακινήσεων για τους εμβολιασμένους σε σχέση με τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι ενδεχομένως θα πρέπει να μείνουν εκτός ιδίως από εσωτερικούς χώρους όσο πηγαίνουμε προς το φθινόπωρο», δήλωσε χαρακτηριστικά.


Όπως εξήγησε, εκεί που η οικονομία εξαρτάται από την ασφάλεια, όπως για παράδειγμα στα κέντρα διασκέδασης, τα καφέ, τα εστιατόρια, τα θέατρα και τους κινηματογράφους είναι σαφής η διάκριση που πρέπει να υπάρχει μεταξύ αυτών που έχουν εμβολιαστεί και αυτών που δεν έχουν εμβολιαστεί. «Οι μεικτοί χώροι έδειξαν ότι δημιουργούν πρόβλημα διασποράς«, τόνισε.


Το τι τελικά θα ισχύσει θα το δούμε μάλλον απο Σεπτέμβριο και θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την πορεία τόσο των εμβολιασμών στη χώρα όσο και την έξραση της μετάλλαξης δέλτα και των κρουσμάτων.


Το σίγουρα είναι πως ένα τέτοιο μοντέλο που θα απαγορεύει τους ανεμβολίαστους στο λιανεμπόριο σίγουρα θα προκαλέσει αντιδράσεις στους καταστηματάρχες αλλά και τους πολίτες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν πρακτικά προβλήματα, όπως ποιος θα εξυπηρετεί τους πελάτες μέσα στο μαγαζί, ποιοίς θα ασχολείται με το click away και ποιοός θα ελέγχει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.


1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365