Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Διαρκής Ιερά Σύνοδος: Εγκύκλιος προς όλους τους πιστούς υπέρ του εμβολίου κατά του κορονοϊού

Εκκλησία και επιστήμη στον αγώνα κατά της πανδημίας

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος απέστειλε ειδική εγκύκλιο προς το σύνολο των Ιερών Μητροπόλεων με θέμα το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.


Η εγκύκλιος έχει τίτλο «Εκκλησία και επιστήμη στον αγώνα κατά της πανδημίας» και αναμένεται να διαβαστεί προς τους πιστούς την επόμενη Κυριακή, 25 Ιουλίου.


Η Εκκλησία συνιστά προς όλους, σε συνεννόηση με τον γιατρό τους, να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, διευκρινίζοντας, ότι «δεν έρχεται σε καμία αντίθεση με την Αγιογραφική, Πατερική και Κανονική Διδασκαλία της Αγίας μας Εκκλησίας».

   

«Η Εκκλησία εμπιστεύεται την επιστημονική κοινότητα των ιατρών, η οποία νυχθημερόν αγωνίζεται για την απαλλαγή των ανθρώπων από την θανατηφόρο πανδημία. Με τον φωτισμό του Θεού και την επίμονη προσπάθεια των επιστημόνων ιατρών, η ανθρωπότητα έχει πλέον στη διάθεση της το εμβόλιο, το οποίο είναι ικανό να υψώσει το τείχος στην εξάπλωση της πανδημίας» αναφέρεται, μεταξύ άλλων.


Διαβάστε αναλυτικά το φυλλάδιο που εξέδωσε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

3 σχόλια:

  1. Ρε αθεοφοβοι της κυβερνησης μεχρει χθες απαγορευατε να πανε οι πιστοι στης εκλλησιες τωρα ειστε κοντα στην εκλλησια τι συμφωνιες κανατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σε κάθε λειτουργία πρέπει να το λένε οι Ιερείς.Καθαρά και ξάστερα.Όχι πλαγίως άλλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας μην ασχοληθούν με τους ανεμβολίαστους γιατί και εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι νοσούν και μεταδίδουν τον ιό...και ας παρουν μέτρα γιατί μέσα στις εκκλησίες δε νομίζω όλοι να φοράνε μάσκες και να υπάρχει η προβλεπόμενη απόσταση μεταξυ των πιστών...ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΉΣΕΙ Ο ΔΙΧΑΣΜΌΣ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365