Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Τι ισχύει τελικά για τις χερσαίες μετακινήσεις - Η διευκρίνιση Χαρδαλιά

Για τις χερσαίες μετακινήσεις δεν υπάρχει κάποιο υποχρεωτικό μέτρο

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που το φετινό καλοκαίρι θα επιλέξουν τις χερσαίες μετακινήσεις για να μεταβούν σε κάποιον ηπειρωτικό τουριστικό προορισμό ή και στο χωριό τους.


Ειδικοί και κυβέρνηση ανακοίνωσαν ότι για τις μετακινήσεις με πλοίο ή αεροπλάνο προς τα νησιά βρίσκεται σε ισχύ ένα ειδικό πλαίσιο μέτρων. Συγκεκριμένα, για μετακίνηση με πλοίο ή αεροπλάνο προς νησί απαιτείται:


Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή

Πιστοποιητικό νόσησης ή

Αρνητικό PCR 72 ωρών ή αρνητικό rapid test 48 ωρών, για ενηλίκους.

Οποιοδήποτε τεστ για ανηλίκους

Για ανηλίκους κάτω των 12 ετών κανένα τεστ

Τι ισχύει για τις χερσαίες μετακινήσεις

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι για την επιστροφή από τα νησιά, με πλοίο ή αεροπλάνο, δεν θα απαιτείται -όπως είχε ακουστεί- υποχρεωτικό rapid test για τους ανεμβολίαστους, όμως είπε ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για διενέργεια self test για όσους είναι άνω των 12 ετών.


Σε ό,τι αφορά τις χερσαίες μετακινήσεις δεν ανακοινώθηκε κάποιο νέο μέτρο, παρά τις σκέψεις που υπάρχουν για την υιοθέτηση του Green Pass και για αυτές τις περιπτώσεις. Η Πολιτεία, ωστόσο, συστήνει να γίνονται self test. Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε χθες:


«Για τις χερσαίες μετακινήσεις δεν υπάρχει κάποιο υποχρεωτικό μέτρο. Υπάρχει ισχυρότατη σύσταση να γίνονται self test».


Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365