Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

Δυσκολεύουν... όλα για τους ανεμβολίαστους: Από τα ταξίδια έως την εστίαση και η... «πόρτα» στα γήπεδα

Στόχος είναι η δημιουργία ενός ισχυρού τείχους ανοσίας απέναντι στην πανδημία

Η καθημερινότητα και η ψυχαγωγία των ανεμβολίαστων γίνεται πλέον δυσκολότερη, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να εξαντλήσει τα περιθώρια για να... πείσει όσους έχουν ενδοιασμούς να εμβολιαστούν, πριν οδηγηθεί στο μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού για συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες.


Παράλληλα, αυξάνονται οι διευκολύνσεις για τους πλήρους εμβολιασμένους, με το πιστοποιητικό να αποτελεί «διαβατήριο» για τις διακοπές τους, την εργασία τους και τη διασκέδασή τους.


Στόχος είναι η δημιουργία ενός ισχυρού τείχους ανοσίας απέναντι στην πανδημία, ώστε το φθινόπωρο να μην επιστρέψουν οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους και τα τοπικά lockdown.


Η ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης "Δέλτα" στις περισσότερες χώρες του πλανήτη έχει προκαλέσει ανησυχία τους λοιμωξιολόγους, που αρχίζουν να σκέφτονται την επιστροφή των περιοριστικών μέτρων εάν δεν αυξηθεί σημαντικά το επόμενο διάστημα το ποσοστό των εμβολιασμένων.


Τι αλλάζει από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου

Οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν για τελευταία φορά αυτό το Σαββατοκύριακο να ταξιδέψουν με αρνητικό self – test στα νησιά. Από την Δευτέρα 5 Ιουλίου όσοι επιλέξουν να μετακινηθούν με πλοίο ή με αεροπλάνο προς τις νησιωτικές περιοχές, θα πρέπει να έχουν αρνητικό rapid ή μοριακό τεστ για να μην υπάρξει κανένα περιθώριο ψευδούς δήλωσης του αποτελέσματος, καθώς τα τεστ γίνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, σε αντίθεση με τα self – test που δηλώνεις... ό,τι θέλεις.


Παράλληλα, αυξάνεται και το κόστος του ταξιδιού καθώς θα πρέπει οι ανεμβολίαστοι πολίτες να πληρώσουν είτε το rapid είτε το PCR. Τα ίδια μέτρα ισχύουν και για τους τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα μας.


Για την αποφυγή καθυστερήσεων, παρακαλούνται οι επιβάτες να προσέρχονται στα λιμάνια για την επιβίβασή τους τουλάχιστον μια ώρα πριν την προγραμματισμένη ώρα απόπλου.


Οι ειδικοί έχουν εισηγηθεί προς την κυβέρνηση ανάλογα μέτρα να ισχύσουν και για τις μετακινήσεις με ΚΤΕΛ ή με τρένο στην ηπειρωτική χώρα κάτι που αναμένεται να επανεξετάσει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, όπως έχει δηλώσει ο Νίκος Χαρδαλιάς.


Εκτός των γηπέδων οι ανεμβολίαστοι, τα μετρά στη διασκέδαση

Εκτός από τις μετακινήσεις προς τα νησιά, στους ανεμβολίαστους δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στους αθλητικούς αγώνες και στα γήπεδα. Στα «μεικτά» μπαρ, κέντρα διασκέδασης αλλά και εστιατόρια που επιτρέπεται η είσοδός τους (στα αμιγή δεν επιτρέπεται) θα απαιτείται η προσκόμιση αρνητικού τεστ που θα επιδεικνύεται στους υπαλλήλους. Όλοι θα είναι καθήμενοι και με αποστάσεις, ενώ και η πληρότητα του καταστήματος θα είναι σαφώς μικρότερη.


Οι εμβολιασμοί θα ακολουθούν ρυθμούς... κανονικότητας καθώς μέσω της ειδικής εφαρμογής και του QR code, θα μπαίνουν στα γήπεδα κανονικά, και στα κλειστά και στα ανοιχτά.


Στα covid free καταστήματα της εστίασης και στα νυχτερινά μαγαζιά, θα μπορούν να κάνουν ότι έκαναν και στην προ κορονοϊού εποχή, ακόμα και να... χορεύουν.


Οι πρώτες διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ήταν η κατάργηση των self – test για τους εργαζόμενους και η είσοδός τους στα γυμναστήρια χωρίς μάσκα. Όσοι δεν έχουν επισκεφθεί το εμβολιαστικό κέντρο θα πρέπει να υποβάλλονται σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο για να μεταβούν στην εργασία τους, ενώ υποχρεούνται να φορούν μάσκα στο γυμναστήριο.


Στην κυβέρνηση απορρίπτουν το ενδεχόμενο να υπάρξει γενικό lockdown και ξεκαθαρίζουν πως εάν τεθεί μια περιοχή σε καραντίνα, δε θα υπάρξουν μέτρα στήριξης σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις όπως γινόταν το προηγούμενο διάστημα σε ανάλογες περιπτώσεις καθώς, «τώρα υπάρχει η επιλογή του εμβολίου την οποία όλοι θα πρέπει να ακολουθήσουν».

3 σχόλια:

  1. Μπραβο στην κυβέρνηση που θέλει το καλο μας. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι εμβολιασμένοι άνοιξαν το δρόμο …θα περιμένουμε πολύ τους ανεμβολίαστους;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι ρούφα κι έρχεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365