Κυριακή 4 Ιουλίου 2021

Περισσότερα χρόνια στη φυλακή για τα ισόβια - Αλλαγές που δείχνουν... Γλυκά Νερά

Η βούλησή μας είναι να αυξηθεί η παραμονή τους στη φυλακή

Αυστηροποίηση των ποινών προβλέπει ο νέος Ποινικός Κώδικας, ο οποίος μετά από διαβούλευση πάνω στο πόρισμα της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής παρακολούθησής του θα δοθεί προς δημόσια διαβούλευση.


Όπως τόνισε στον ΑΝΤ1 ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας, ο νέος Ποινικός Κώδικας πρέπει να έχει διάρκεια για να μην βρεθούμε σε μερικά χρόνια στην ανάγκη για νέες αλλαγές.


Έκανε γνωστό ότι εκτός από την αυστηροποίηση των ποινών για συγκεκριμένες κατηγορίες εγκλημάτων, θα περνούν στη φυλακή περισσότερο χρόνο όσοι έχουν διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα. “Η βούλησή μας είναι να αυξηθεί η παραμονή τους στη φυλακή” είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι για τα συγκεκριμένα εγκλήματα “κόβεται” το βραχιολάκι.


Παράλληλα, σημείωσε ότι θα αυξηθεί από τα 16 χρόνια το διάστημα μετά από το οποίο μπορεί κάποιος να κάνει αίτηση αποφυλάκισης όταν έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη. Σε μία περίοδο μάλιστα που είχε ξεκινήσει η κουβέντα για τον πιθανό χρόνο φυλάκισης του συζυγοκτόνου στα Γλυκά Νερά εφόσον καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και δεν του αναγνωριστούν ελλαφρυντικά.,


Επίσης, αλλάζουν τα κριτήρια για τον τρόπο που θα γίνεται η αξιολόγηση για την αποφυλάκιση με όρους.


Τέλος, όσον αφορά στα αδικήματα σε βάρος ανηλίκων, ο κ. Κώτσηρας τόνισε ότι αναστέλλεται η παραγραφή για τέτοια αδικήματα, ενώ θα προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη για αδικήματα κατά ανηλίκων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365