Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για τεστ κορονοϊού και στις μετακινήσεις από νομό σε νομό

Αν θέλει κάποιος να κάνει τις διακοπές του τον Αύγουστο, έχει μέσα στον Ιούλιο κάθε δυνατότητα να κάνει το εμβόλιο και να τελειώνει

Από τις 5 Ιουλίου τίθενται σε ισχύ τα νέα μέτρα για τις μετακινήσεις με πλοία και αεροπλάνα, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορονοϊού. 


Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τα μέτρα να ισχύσουν και στις μετακινήσεις από νομό σε νομό: δηλαδή, να είναι απαραίτητο το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό για τους εμβολιασμένους πολίτες και το αρνητικό μοριακό ή rapid test για όσους δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο. 


«Δεν αποκλείω τίποτα γιατί ο μήνας Ιούλιος είναι πολύ κρίσιμος, αν θέλει κάποιος να κάνει τις διακοπές του τον Αύγουστο, έχει μέσα στον Ιούλιο κάθε δυνατότητα να κάνει το εμβόλιο και να τελειώνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Πέτσας.


Σημείωσε δε ότι ενώ είχαμε φτάσει σε ένα υψηλό ρυθμό εμβολιασμών ημερησίως, όπου γίνονταν 115.000 -120.000 εμβολιασμοί την ημέρα, τώρα είμαστε κάτω από τις 90.000 εδώ κι αρκετές ημέρες, που σημαίνει ότι υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται περίπου 25.000-30.000 εμβολιασμοί επιπλέον. 


Τέλος, ο κ. Πέτσας, προειδοποίησε ότι αν συνεχίσει να πέφτει ο ρυθμός των εμβολιασμών, θα πρέπει πράγματι να εξετάσουμε κάθε εργαλείο που έχουμε στα χέρια μας για να είναι πιο έντονο το κίνητρο για τον εμβολιασμό. 


2 σχόλια:

  1. Ρε ειστε τοσο μακακες,ο ενας βγαινει στην κρατικη τηλεοραση και λεει για ξεχωριστα τρενα για εμβολιασμενους,ο αλλος σκεφτεται να κανουν ελεγχους απο νομο σε νομο ρε οτι εχετε ξεφυγη το ξερετε μητσοτακη μαζεψε τους γιατι θα γινει χαμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να έχουμε καλό ερώτημα εσείς κύριοι πού μας βάζετε συνέχεια υποχρεωτικά μέτρα για να εμβολιαστουμε με το ζόρι εσείς λέω μπορείτε νά μας αποδείξετε ότι έχετε πιστοποιητικό εμβολιασμού, από τόν πρώτο μέχρι καί αυτούς στην επιτροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365