Κυριακή 18 Ιουλίου 2021

Προσεχώς θα γίνουν... ιστορία οι κινητήρες βενζίνης και ντίζελ

Η Ε.Ε. σφίγγει το ζωνάρι των αυτοκινητοβιομηχανιών

Έρχεται το τέλος των κινητήρων βενζίνης και ντίζελ. Αυτό αναμένεται να εισηγηθεί τη Ε.Ε. με στόχο την ευθυγράμμιση της οικονομίας με φιλόδοξους «πράσινους» στόχους.


Η Ε.Ε. σφίγγει το ζωνάρι των αυτοκινητοβιομηχανιών καθώς θα ζητήσει από το 2030 τα καινούρια αυτοκίνητα να εκπέμπουν 65% λιγότερους ρύπους ενώ από το 2035 θα ζητήσει την πώληση αυτοκινήτων που εκπέμπουν μηδενικούς ρύπους.


Παράλληλα, η αυστηροποίηση των ορίων, θα συνοδευτεί και από επιπρόσθετα μέτρα για την παρακίνηση των κυβερνήσεων με φόντο την ανάπτυξη του δικτύου υποδομών φόρτισης, κάτι που κρίνεται απαραίτητο για την ενεργειακή μετάβαση.


Ειδικότερα, απαράβατη προϋπόθεση για την αύξηση της ζήτησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, είναι η εγκατάσταση σταθμών φόρτισης ανά τουλάχιστον 60 χλμ. σε κάθε πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο. Όσον αφορά τους σταθμούς ανεφοδιασμού με υδρογόνο, θα πρέπει να υπάρχει ένας ανά 150 χλμ.


Η απανθρακοποίηση των μεταφορών θα αποτελεί μέρος μιας δεσμίδας μέτρων που θα ανακοινωθούν την επόμενη βδομάδα και θα σηματοδοτήσουν την εφαρμογή ενός ακόμα πιο απαιτητικού στόχου. Σύμφωνα με το Bloomberg, η Κομισιόν επιδιώκει έως το 2030 οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου να έχουν μειωθεί κατά τουλάχιστον 55% από τα επίπεδα του 1990.


Όπως αναφέρεται, η Ευρώπη προσβλέπει να καταστεί η πρώτη μηδενικών ρύπων ήπειρος (έως το 2050), κάτι που απαιτεί την αναδιάρθρωση της οικονομίας. «Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Για να επιτύχουμε μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα μέχρι το 2050, απαιτείται η κατάργηση των πωλήσεων αυτοκινήτων με θερμικό μοτέρ, το πολύ έως το 2035», ανέφερε ο Colin McKerracher, επικεφαλής ερευνών για τις μεταφορές, στο πλαίσιο δηλώσεων στο Bloomberg.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365