Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Νέα προνόμια στους εμβολιασμένους και… εμπόδια στους ανεμβολίαστους

«Δεν θα ξανακλείσει η οικονομία για να προστατευτούν οι ανεμβολίαστοι»

Νέα προνόμια στους εμβολιασμένους , «εμπόδια» στους ανεμβολίαστους και εμβολιασμός των εφήβων 16-17 ετών, είναι το τρίπτυχο της στρατηγικής της κυβέρνησης.


Με στόχο να χτιστεί “τείχος” ανοσίας στο διάστημα των 2 μηνών που μένουν ως το φθινόπωρο, και υπό τον φόβο νέου κύματος της πανδημίας, η κυβέρνηση προχωρά σε νέα “κίνητρα”, ώστε να πειστούν όσοι ακόμη διστάζουν.


«Δεν θα ξανακλείσει η οικονομία για να προστατευτούν οι ανεμβολίαστοι»

«Η οικονομία και η κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν για να προστατευθούν ανεμβολίαστοι που έχουν καθολική, δωρεάν και εύκολη πρόσβαση στα εμβόλια» διεμήνυσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ξεκαθαρίζοντας πως οποιαδήποτε περιοριστικά μέτρα λαμβάνονται εφεξής θα είναι τοπικού ή σημειακού χαρακτήρα, θα αφορούν τους ανεμβολίαστους.


«Η οικονομία δεν αντέχει ένα νέο, καθολικό lockdown» είναι το μήνυμα που εκπέμπει η κυβέρνηση.


Ο διαχωρισμός μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, σε σχέση με τα δικαιώματα και τις διευκολύνσεις που πρόκειται να έχουν, συζητήθηκε εξονυχιστικά στο κυβερνητικό επιτελείο.


Rapid η μοριακό τεστ για ταξίδι στα νησιά

Παρ’ ότι η εισήγηση των ειδικών ήταν οι ανεμβολίαστοι να ταξιδεύουν στη χώρα αποκλειστικά και μόνο με την επίδειξη αρνητικού PCR τεστ τις τελευταίες 72 ώρες ή αρνητικό rapid test τις τελευταίες 48 ώρες, τελικά ο όρος αυτός τέθηκε μόνο για τις μετακινήσεις στα νησιά.


“Για τις χερσαίες μετακινήσεις η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες εβδομάδες με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα” δήλωσε τελικά κατά την καθιερωμένη ενημέρωση ο Νίκος Χαρδαλιάς.


Η κόπωση των πολιτών και οι τυχόν αντιδράσεις πολιτών, οι οποίοι θα υποστούν οικονομική επιβάρυνση για τα τεστ στα ταξίδια τους, όχι για τουρισμό σε νησιά, αλλά για μετακινήσεις τους στην ηπειρωτική χώρα, ήταν καταλυτικοί στην απόφαση της κυβέρνησης. Επιπλέον εκτιμάται ότι προς το παρόν δεν συντρέχουν υγειονομικοί λόγοι να εφαρμοστεί το μέτρο και στην ενδοχώρα.


Ο διαχωρισμός “όχι μόνο δεν διχάζει την κοινωνία, αλλά αντιθέτως συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή και τη δημόσια υγεία, αφού η αντιμετώπιση της πανδημίας αφορά στο σύνολο της κοινωνίας” δηλώνουν κυβερνητικοί κύκλοι.


Παράλληλα χαρακτηρίζουν αυτονόητο “για ένα κράτος δικαίου”, όπως σημειώνουν, όσο και υγειονομικά, οι εμβολιασμένοι πολίτες να επανέρχονται σταδιακά στην κανονικότητα, απολαμβάνοντας τα δικαιώματα που έχουν στερηθεί επί 16 μήνες.


“Διατηρούνται παράλληλα οι κανόνες δημόσιας υγείας για τους ανεμβολίαστους. Είναι χρέος της Πολιτείας να μεριμνά, έτσι ώστε το κοινωνικό αγαθό της υγείας να ισχύει έναντι πάντων” προσθέτουν οι ίδιες πηγές.


Έρχεται ο εμβολιασμός 16άρηδων και 17άρηδων

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να ανάψει το “πράσινο φως” για τον εμβολιασμό των εφήβων 16 -17 ετών, όπως και των παιδιών άνω των 12 ετών, που πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα.


Κι αυτό γιατί αποτελούν, μαζί με τους ανεμβολίαστους, ευάλωτη ομάδα, κυρίως απέναντι στη μετάλλαξη “Δέλτα”, λόγω και της κινητικότητας τους.


Ο εμβολιασμός της συγκεκριμένης ηλιακής ομάδας προγραμματίζεται να ξεκινήσει άμεσα, καθώς υπάρχει η έγκριση του ΕΜΑ.

7 σχόλια:

  1. Αυτο ποΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΘΕΝΤΕΣ – ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ, ΚΑΣΙΜΑΤΗυ ψηφιστικε στην ευρο βουλη, κυριοι εμβολιασμενη το διαβασατεαυτο;διαβαστετο και μουγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στις 27 Ιανουαρίου 2021 οι εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης κλήθηκαν να ψηφίσουν υπέρ ή κατά μιας πρότασης η οποία θα διασφάλιζε αφενός ότι ο εμβολιασμός κατά του Covid-19 δεν θα είναι υποχρεωτικός για όλους τους πολίτες, χωρίς εξαιρέσεις, και αφετέρου ότι οι πολίτες που δεν θα εμβολιάζονται κατόπιν δικής τους προσωπικής απόφασης και αφού έχουν πλήρως ενημερωθεί, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το επίσημο κείμενο, δεν θα υφίστανται καμία διάκριση.

    Τελικά το κείμενο-πρόταση του Συμβουλίου της Ευρώπης πέρασε, υπερψηφίστηκε, και με τη σύμφωνη γνώμη των Ελλήνων βουλευτών Ντόρας Μπακογιάννη, αδερφής του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Κατρούγκαλου, πρώην υπουργού Εξωτερικών, και Νίνας Κασιμάτη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα τό κατάλαβες ή δεν θες νά τό καταλάβεις δεν βλέπω νά απαντάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στις 27 Ιανουαρίου 2021 δεν υπήρχε η Ινδική μετάλλαξη Δέλτα και τότε βρισκόμασταν στη έναρξη των εμβολιασμών. Από τότε πολλά άλλαξαν και κάνεις δεν ξέρει πόσο θα αλλάξουν με αυτόν τον καταραμένο κωρονοιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο κύριος πού είπε ακαταλαβιστικα δεν απαντά βουβαθηκε; άντε όταν δεν σάς συμφέρει γάργαρα την κάνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ καλά τό κατάλαβες γάργαρα νά τό κάνεις εσύ το εμβόλιο, πολύ έξυπνη είσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365